Pereiti į pagrindinį turinį

Teroristai žlugdo turizmo sektorių

2009-02-24 09:00

Turistams nebesaugu Egipte. Garsioje Kairo prekyvietėje sekmadienį sprogus bombai žuvo septyniolikametė mergina iš Prancūzijos, 25 žmonės buvo sužeisti.

Bomba buvo susprogdinta Chan Chalilio turgavietėje. Ši pusantro tūkstančio metų gyvuojanti prekyvietė, įsikūrusi gatvėje, kurioje veikia daug kavinių ir restoranų, yra vienas pagrindinių į Egipto sostinę atvykstančių turistų traukos centrų. Per sprogimą žuvo mergina, ji Kaire lankėsi su kitais 53 paaugliais iš Paryžiaus regiono. Teigiama, kad į prekyvietę ji atėjo tikėdamasi nusipirkti suvenyrų prieš grįždama namo.

"Iš pradžių nugriaudėjo galingas sprogimas. Tada pasigirdo šauksmai ir pamatėme kraują. Visi puolėme bėgti", – pasakojo 28 metų Romy Janiw, viena iš septynių suaugusiųjų, kurie lydėjo paauglius. Pasak liudininkų, sprogimas buvo toks stiprus, kad sudrebino aplinkinius pastatus.

Nukentėjo ir kitų šalių piliečiai. Egipto sveikatos viceministras Nasiras Rasmi nurodė, kad tarp sužeistųjų yra 37 metų asmuo iš Vokietijos, taip pat trys Saudo Arabijos ir keturi Egipto piliečiai. Atsakomybės už šią ataką kol kas niekas neprisiėmė. Tačiau Egipto policija vakar pranešė apie pirmuosius sulaikytus. "Atakos vietoje kaip įtariamieji buvo areštuoti trys žmonės", – pirmadienį sakė vienas policijos pareigūnas.

Šis išpuolis buvo pirma smurto ataka prieš turistus Egipte nuo 2005 m., kai tame pačiame rajone sprogus bombai žuvo du ir buvo sužeista aštuoniolika turistų.

Praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje Egipte veikiančios islamistų kovotojų grupuotės surengė daug kruvinų atakų prieš Vakarų šalių piliečius. Išpuoliai smarkiai pakenkė šiai šaliai labai svarbiam turizmo sektoriui. Pernai Egipte apsilankė apie 13 mln. turistų, iš jų šalis uždirbo 11 mlrd. JAV dolerių (apie 29,36 mlrd. litų) – 11,1 proc. šalies bendrojo vidaus produkto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų