Pereiti į pagrindinį turinį

Teroristas paliko sunkų galvosūkį

2012-08-02 23:59

Bulgarijos policija vakar paskelbė vyro, kuris įtariamas praeitą mėnesį susisprogdinęs turistus iš Izraelio vežančiame autobuse Juodosios jūros Burgaso kurorte ir užmušęs šešis žmones, fotorobotu padarytą nuotrauką.

Šviesus jaunuolis

Kompiuteriu sudarytame atvaizde matomas jaunas vyras šviesa oda, šviesiomis akimis, aukšta kakta ir trumpais kaštoniniais plaukais.

Naudodami šiuolaikines technologijas ir metodus ekspertai iš turimų duomenų atkūrė mirtininko sprogdintojo veidą.

Bulgarijos gyventojai raginami susisiekti su vidaus reikalų ministerija, jeigu ką nors žino apie šioje nuotraukoje matomą vyrą.

Tyrėjams kol kas nesiseka nustatyti įtariamo sprogdintojo tapatybės. Po liepos 18 d. įvykdyto išpuolio buvo rasta tik jo galva ir galūnės, todėl įtariama, kad sprogmenys tikriausiai buvo pritvirtinti jam prie liemens.

Tapatybė nežinoma

Pareigūnai nesugebėjo rasti sprogdintojo pirštų atspaudų ir DNR atitikmenų jokiose tarptautinėse duomenų bazėse.

Praeitą savaitę Bulgarijos tinklalapis bivol.bg paskelbė pirmąsias įtariamojo galvos nuotraukas po jo žūties.

Šiose nuotraukose matomas veidas smarkiai sudarkytas, tačiau vienas iš autopsiją atlikusių patologų Kosijus Jankovas patvirtino, kad nuotraukos autentiškos.

K.Jankovas dienraščiui "24 Čassa" sakė, kad vyro akių spalva buvo tarp rudos ir žalios.

Kita užpuoliko palaikus tyrusi patologė Galina Mileva anksčiau nurodė, kad užpuolikas buvo nuo 25 iki 30 su trupučiu metų. Jo oda buvo šviesi, tačiau vyras galėjo būti arabų kilmės.

Kalbėjo rusiškai

Per sprogdinimą Burgaso oro uoste, kuris buvo pirmoji tokio pobūdžio ataka Bulgarijoje, žuvo penki izraeliečiai turistai ir bulgaras vairuotojas, dar apie 30 žmonių buvo sužeista.

Izraelis dėl šios atakos kaltina Iraną ir Libane įsitvirtinusius jo "teroristinius tarpininkus" – islamistų grupuotę "Hezbollah", tačiau Teheranas paneigė bet kokias sąsajas su šiuo incidentu.

Užsienio žiniasklaida skelbė, kad sprogdintojas galėjo būti Švedijos arba Didžiosios Britanijos pilietis ir gerai mokėjo rusų kalbą. Dar daugiau painiavos įnešė sprogimo vietoje rastas padirbtas JAV Mičigano valstijos vairuotojo pažymėjimas, kuris, kaip įtariama, priklausė teroristui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų