Pereiti į pagrindinį turinį

Teroristas pasirinko kulką į galvą

2012-03-23 23:59
Teroristas pasirinko kulką į galvą
Teroristas pasirinko kulką į galvą / AFP nuotr.

"Al Qaedos" kovotoju pasiskelbęs Mohamedas Merah vakar žuvo per kulkų krušą, kai po 32 valandų trukusios apsiausties iššoko pro buto langą šaudydamas į pareigūnus.

Veržėsi iš vonios

Pagrindinis įtariamasis dėl septynių žmonių Pietų Prancūzijoje nužudymo bandė išsiveržti iš apsupto savo buto, į kurį jau buvo patekę specialiųjų policijos pajėgų RAID nariai. 23 metų įtariamasis ant žemės buvo rastas jau negyvas.

"M.Merah iššoko pro langą vis dar šaudydamas", – žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Claude'as Guéant'as ir pridūrė, kad ekstremistas itin nuožmiai puolė policiją išsiveržęs iš vonios kambario, kuriame slėpėsi.

"Kai į vonios kambarį buvo įkišta tyrimo priemonė (veidrodėlis arba vaizdo kamera – red. past.), žudikas išbėgo iš vonios kambario šaudydamas. Šūvių papliūpos buvo dažnos ir smarkios, – pasakojo C.Guéant'as. – Vienas RAID pareigūnas, kuris yra pripratęs prie tokių dalykų, sakė dar nematęs tokio įnirtingo šturmo. Aišku, RAID pareigūnai stengėsi apsisaugoti, atsišaudyti, o galiausiai M.Merah iššoko pro langą su ginklu rankoje tebešaudydamas. Jis buvo rastas negyvas ant žemės."

Netrukus nustatyta, kad įtariamasis žuvo nuo snaiperio kulkos į galvą. M.Merah dėvėjo neperšaunamą liemenę ir kuprinę. Šalia kūno pareigūnai rado pistoletą "Colt". Jie sakė, kad prasidėjus šturmui įtariamasis paleido maždaug 30 šūvių.

Šūviai ir sprogimai

Po to, kai šaltiniai pranešė, kad policija ėmėsi skubių veiksmų apsiausčiai užbaigti, tačiau dėl paslėptų sprogmenų pavojaus eina žingsnis po žingsnio, prie buto buvo girdimas intensyvus šaudymas.

Prieš tai, kai policija pranešė, kad pareigūnai eina vidun, nugriaudėjo trys garsūs sprogimai, o paskui pro policijos užtvarą pravažiavo greitosios pagalbos automobilis.

M.Merah bute buvo užsibarikadavęs nuo antradienio vakaro, kai policija susekė jį kaip pagrindinį įtariamąjį dėl septynių žmonių – trijų žydų vaikų, jų mokytojo ir trijų karių – nužudymo.

C.Guéant'as anksčiau nurodė, kad policijos ryšys su M.Merah nutrūko, tačiau įtariamasis sakė pareigūnams norintis mirti su ginklu rankoje.

Žada bausti griežtai

Prezidentas Nicolas Sarkozy pasveikino operacijoje dalyvavusius policininkus ir kreipėsi į tautą per televiziją. Jis tikino, jog teisėsauga dėjo visas pastangas, kad suimtų žudiką gyvą, bet galiausiai buvo nuspręsta daugiau nerizikuoti žmonių gyvybe.

Šalies vadovas pažadėjo imtis griežtų priemonių prieš tuos, kurie lankosi neapykantą arba terorizmą kurstančiuose tinklalapiuose arba vyksta į užsienį semtis terorizmo ideologijos.

"Prancūzams nederėtų pasiduoti pykčiui. Mūsų tautiečiai musulmonai neturi nieko bendra su pamišusio teroristo veiksmais. Mes neturėtume griebtis niekinimo", – paragino N.Sarkozy.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų