Pereiti į pagrindinį turinį

Teroristo sūnus neranda namų

2008-11-07 09:00

Tėvo šešėlis uždarė pacifistu besivadinančiam Omarui Osamai bin Ladenui kelius į Vakarus. Ispanija trečiadienį atmetė tarptautinio teroristų tinklo "Al Qaeda" vado sūnaus prašymą suteikti politinį prieglobstį.

Šalies valdžia atmetė O.O.bin Ladeno prašymą, nes jis nepateikė pakankamai įrodymų, kad jo gyvybei kilęs pavojus.

"Kaip žinote, mums labai sunku rasti šalį, kuri priimtų Omarą, vien dėl pavardės. Tai nesąžininga. Omaras nėra toks, kaip tėvas", – sakoma O.O.bin Ladeno ir jo žmonos Zainos Alsabah bin Laden pranešime. Pora ketina apskųsti Ispanijos vidaus reikalų ministerijos sprendimą.

Prieš kelis mėnesius O.O.bin Ladenui nebuvo išduotas leidimas gyventi Jungtinėje Karalystėje, nors jo žmona turi šios šalies pilietybę.

28 metų vyriškis pastaruoju metu gyveno Egipto sostinėje Kaire, o šią savaitę atvyko į Madridą. Jis tvirtina negalįs gyventi Artimuosiuose Rytuose, nes dėl pacifistinių pažiūrų jo gyvybei gresia pavojus.

O.O.bin Ladenas ne kartą yra viešai pasisakęs prieš smurto aktus, tačiau kritikuojamas, kad tiesiogiai nepasmerkė savo tėvo.

"Tie, kurie pažįsta arabų kultūrą, supranta, jog sūnums neleidžiama viešai smerkti savo tėvų. Tai tradicija. Tačiau nereiškia, kad Omaras pritaria savo tėvo veiksmams, – sakoma O.O.bin Ladeno ir jo žmonos pranešime. – Tik gerai susipažinę su arabų kultūra supranta Omaro drąsą, kad pasisako už taiką prieš tėvo valią."

Saudo Arabijoje gimęs O.O.bin Ladenas yra ketvirtas iš vienuolikos vaikų, kurių O.bin Ladenas susilaukė su pirmąja žmona Najwa. Iš viso "Al Qaedos" vadas turi 19 vaikų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų