TOK atėmus dviejų baltarusių trenerių akreditacijas, Baltarusija kalba apie „diskriminaciją“

Du baltarusių treneriai neteko akreditacijų ir jų buvo paprašyta palikti olimpinį kaimelį dėl tarptautinio pasmerkimo sulaukusio įtariamo bandymo priversti vieną atletę grįžti namo, penktadienį pranešė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) pareigūnai.

Baltarusijos olimpinis komitetas savo ruožtu pareiškė, kad gins savo delegaciją nuo „diskriminacijos“.

TOK nurodė, kad panaikino trenerių Arturo Šimako ir Juro Maisevičiaus akreditacijas ir kad jie paliko olimpinį kaimelį.

Pareigūnai sakė, kad A. Šimakui ir J. Maisevičiui „bus suteikta galimybė būti išgirstiems“, bet pabrėžė, jog ėmėsi tokios priemonės „siekdamas vis dar Tokijuje esančių Baltarusijos sportininkų gerovės“, sakoma TOK „Twitter“ paskyroje paskelbtame pranešime.

TOK šią savaitę pranešė vykdanti tyrimą šių dviejų asmenų atžvilgiu dėl jų vaidmens incidente, kai sprinterei Kryscinai Cimanouskajai teko glaustis Tokijo oro uoste, kad nebūtų prievarta įsodinta į lėktuvą namo.

Tuo metu Baltarusijos olimpinis komitetas penktadienį pareiškė, kad gins savo delegaciją nuo „diskriminacijos“.

Savo kanalu platformoje „Telegram“ jis paskelbė, kad „visiškai gina ir toliau gins visų Baltarusijos sportininkų ir trenerių interesus nuo bet kokios formos diskriminacijos“ ir „pasilieka teisę apskųsti sprendimą“ dėl akreditacijų panaikinimo.

Baltarusijos olimpinis komitetas sakė, kad A. Šimakas ir J. Maisevičius greitai grįš į Minską.

„Mes vis dar esame pasirengę tęsti dialogą ir glaudžiai bendradarbiaujame su TOK, kad išsiaiškintume visas sprendimo aplinkybes“, – pridūrė Komitetas.

Iki praeito savaitgalio buvusi beveik visiškai nežinoma 24 metų K. Cimanouskaja sekmadienį atsidūrė Tokijo olimpines žaidynes supurčiusio didelio skandalo centre, kai sukritikavo Baltarusijos lengvosios atletikos federaciją, esą užregistravusią sportininkę dalyvauti estafetės rungtyje jai to nežinant.

Anot K. Cimanouskajos, kurios specializacija – 200 metrų distancija, po išsakytos kritikos ją bandyta prievarta išsiųsti namo.

Ji sakė, kad baiminasi, jog sugrįžus į tėvynę jos gyvybei gali iškilti pavojus.

Nuo 1994 metų Baltarusiją geležiniu kumščiu valdantis Aliaksandras Lukašenka ėmė griežtomis priemonėmis slopinti bet kokias nepaklusnumo apraiškas po masinių protestų bangos, kurią išprovokavo jo ginčijamas perrinkimas pernai rugpjūtį vykusiuose rinkimuose. Baltarusių opozicija ir Vakarų šalys tuos rinkimus laiko suklastotais.

K. Cimanouskaja buvo viena iš daugiau kaip 2 tūkst. baltarusių sporto veikėjų, pasirašiusių atvirą laišką, kuriuo buvo reikalaujama, kad būtų surengti nauji rinkimai ir paleisti politiniai kaliniai.

Trečiadienį K. Cimanouskaja atskrido į Lenkiją, kuri jai suteikė humanitarinę vizą. Sportininkė pareiškė, kad yra „laiminga būdama saugi“ Varšuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
pavardes bei veikla identiskos tik dar neskelbia nes dar ne duotas nurodymas meluot=====

Nebesuprantu

Nebesuprantu portretas
Pas ja veidaknygeje parašyta Кристина Тимановская instagrame ji yra kristi_timanovskaya о čia kažkokia Kryscina Cimanouskaja:)

Cianidas

Cianidas portretas
Ši , ,sportininkė" bus sukramtyta,išsunkta,ir išspjauta.Kaip ir Šikinovskaja
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių