Tokijuje per olimpiadą bus paskelbta ekstremalioji padėtis

Japonijos vyriausybė per olimpines žaidynes dėl koronaviruso pandemijos ketina paskelbti ekstremaliąją padėtį Tokijuje, pranešta trečiadienį, iki olimpiados likus mažiau nei trims savaitėms.

Šis žingsnis gali turėti įtakos sprendimui, ar žiūrovams bus leista tiesiogiai stebėti olimpiados varžybas.

Paskelbus ekstremaliąją padėtį galioja kiek švelnesni apribojimai nei įvedus visuotinį karantiną. 

Kelios šalies žiniasklaidos priemonės pranešė, kad ekstremalioji padėtis galios iki rugpjūčio 22 dienos. 

„Vyriausybė nusprendė ketvirtą kartą paskelbti ekstremaliąją padėtį ir apie šį sprendimą pranešė valdančioms partijoms“, – pranešė visuomeninis transliuotojas NHK.

Naujienų agentūra „Kyodo News“ pacitavo vieną aukšto rango vyriausybės pareigūną, sakiusį, žaidynės veikiausiai vyks už uždarų durų.

Dėl koronaviruso pandemijos metams atidėtos 2020 metų olimpinės žaidynės vyks laikantis griežtų epidemiologinių reikalavimų. Jau anksčiau buvo skelbta, kad jose negalės dalyvauti sirgaliai iš užsienio.

Praėjusį mėnesį žaidynių organizatoriai nusprendė riboti žiūrovų skaičių iki 10 tūkst. vietos sirgalių arba pusės olimpinėse arenose numatytų vietų skaičiaus. Tačiau neseniai jie perspėjo, kad gali visai neįleisti žiūrovų į arenas, jeigu epidemiologinė padėtis pablogės.

Japonijoje COVID-19 protrūkis buvo palyginti mažas, nors šalis išvengė griežto karantino. Nuo COVID-19 Japonijoje mirė maždaug 14,8 tūkst. žmonių. Tačiau ekspertai perspėja, kad dar viena susirgimų banga prasidėjus žaidynėms gali perkrauti medicinos sistemą.

Olimpinių žaidynių dalyviai jau padėjo rinktis Japonijoje, kur iš viso suvažiuos 11 tūkst. sportininkų iš maždaug 200 pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių