Pereiti į pagrindinį turinį

Toronto meras žada bylinėtis dėl šmeižto

2013-11-14 18:27
BNS inf.
Reuters nuotr.

Nemalonumų turintis Toronto meras ketvirtadienį pareiškė, kad paduos į teismą buvusius savo darbuotojus, baro padavėją ir visus, kurie tvirtino matę jį rūkant kreką ir smaginantis su įtariama prostitute.

Policijos trečiadienį paskelbtuose dokumentuose nurodoma, kad Robas Fordas taip pat naudojo skausmą malšinantį vaistą „Oxycontiną“, vairavo būdamas neblaivus ir prašė savo darbuotojų nupirkti jam alkoholinių gėrimų.

Tiesa, per kelis mėnesius sukauptų įtarimų teismas dar nepatvirtino. Jais buvo pasinaudota siekiant kratos orderio per tyrimą dėl įtariamo narkotikų prekeivio Alessandro Lisi (Alesandro Lisio), kuriam taip pat pateikti kaltinimai dėl pinigų prievartavimo.

„Deja, turiu imtis teisinių priemonių“, – sakė R.Fordas žurnalistams prie merijos, kaltinimus pavadindamas „visišku melu“.

„Neturiu kito pasirinkimo, – sakė jis. – Tegaliu imtis teisinių veiksmų. Daugiau nebegaliu su tuo taikstytis. Taigi, aš jau įvardinau pavardes. Netrukus prasidės bylinėjimasis“.

Pasak R.Fordo, dokumentuose pateikto vaizdingo 2012 metų Šv. Patriko šventės aprašymo informacijos šaltiniai yra buvęs jo personalo vadovas Earlas Provostas (Erlas Provostas) ir buvę jo pavaldiniai Brooksas Barnettas (Bruksas Barnetas) ir Isaacas Ransomas (Aizekas Ransomas).

Byloje nurodoma, kad trijulė šventė drauge su R.Fordu, kuris linksmintis pradėjo merijoje surengtame vakarėlyje. I.Ransomas atvykęs pamatė šviesiaplaukę mėlynakę vardu Alana, kuri, jo nuomone, buvo prostitutė.

I.Ransomas policijai papasakojo, jog sklandė gandų, kad R.Fordas „naudojosi palydovių ar prostitučių paslaugomis“, kad Alana anksčiau buvo pastebėta su R.Fordu „viename viengungių vakarėlyje“ ir kad ji turėjo hašišo bei marihuanos.

„Mano žmonai skaudu, kai mano draugę jie vadina prostitute. Alana nėra prostitutė. Ji yra draugė ir mane pykina, kai žmonės taip kalba“, – sakė R.Fordas.

„Esu laimingai vedęs“, – tvirtino meras.

Remiantis dokumentais, toliau vakarėlis vyko vieno vietos baro numeryje, kurį aptarnavęs darbuotojas sakė matęs, kaip meras ir kita moteris „vienas priešais kitą buvo palenkę galvas virš stalo, o po to jas pakėlė.“ Jis sakė girdėjęs du šnirpštelėjmus.

R.Fordas paneigė šį liudijimą, kaip ir tai, kad jis esą laidė nepadorius komentarus vienai buvusiai darbuotojai ir vienai rotušės apsaugininkei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų