Pereiti į pagrindinį turinį

Tragiška įspūdingos istorijos pabaiga

"Didžiausias blogis esu aš. Arba būnu sau geriausia draugė, arba didžiausia priešė", – kažkada sakė dabar anapilin jau iškeliavusi viena ryškiausių pasaulio muzikos asmenybių Whitney Houston. Įspūdinga karjera nesuteikė atlikėjai ramaus ir ilgo gyvenimo.

Siautulingas gyvenimas

W.Houston gyvenimas buvo audringas. Kaip jos galingas balsas, užbūręs pasaulį.

Narkotikai, alkoholis, vakarėliai, vedybos su buvusiu vyru Bobby Brownu, įklimpusiu į svaigalų liūną. Galiausiai finansinės problemos, neįvykdyti įsipareigojimai prodiuseriams, blankus sugrįžimas į sceną.

Skirtingai nei daugiau kaip prieš dešimtmetį, W.Houston pavardė mirgėdavo bulvarinėje spaudoje toli gražu ne dėl atlikėjos kūrybinių pasiekimų.

Labiausiai žiniasklaidą domino audringas atlikėjos asmeninis gyvenimas. Skandalai prasidėjo 1992 m., kai ji ištekėjo už B.Browno.

Šis 9-ajame dešimtmetyje ir 10-ojo dešimtmečio pradžioje buvo vienas įspūdingiausių JAV ritmenbliuzo dainininkų. Tačiau nuo to laiko ne kartą turėjęs reikalų su teisėsauga B.Brownas scenoje mažai ką nuveikė.

1993 m. Atlantoje jis sulaikytas dėl nepadoraus elgesio, o 1995-aisiais – dėl peštynių. 1996 m. jis areštuotas už vairavimą apsvaigus, o 2003-iųjų pabaigoje – už įtariamą W.Houston sumušimą.

Dainininkė irgi paniro į svaigalų liūną. Sumažėjo jos albumų pardavimas. 2007 m. bulvarinė spauda skelbė, kad ji turėjo pardavinėti savo drabužius ir apdovanojimus. Pasikeitė W.Houston išvaizda, pakriko nervinė būsena, jos poelgiai tapo nenuspėjami.

Po audringo gyvenimo tarpsnio atlikėja prisipažino, kad yra priklausoma nuo narkotikų. Nuo tada ji ne kartą gydėsi reabilitacijos klinikose.

"Kuriant kino juostą "Šventiko žmona" vartoti narkotikus buvo kasdienis dalykas", – 2010 m. per interviu su Oprah Winfrey sakė atlikėja.

Tada W.Houston dėl daugelio savo problemų kaltino psichologiškai smurtavusį ir pavydų B.Browną. Ji pripažino, kad marihuaną "gardindavo" kokainu. Tiesa, pora išsiskyrė 2007 m.

Sugrįžimo turas

2009 m. atrodė, kad W.Houston grįžta į didžiąją sceną. Atlikėja paskelbė rengianti sugrįžimo turą, viešai deklaravo, kad nėra priklausoma nuo kvaišalų.

"Tiesiog padariau pertrauką, kurios kartais reikia, – tada sakė W.Houston. – Turi žinoti, kada sulėtinti traukinį, tiesiog minutę atsisėsti ir atsipalaiduoti."

Tačiau sugrįžimas nebuvo toks, kokio tikėjosi atlikėja ir jos prodiuseriai. Kelis kartus W.Houston pasirodė koncertuose apsvaigusi, gerbėjai piktinosi, kad ji užmiršta dainų tekstus, galiausiai kai kuriuos koncertų turo pasirodymus apskritai teko nutraukti, nes W.Houston arba nepasirodė, arba nebuvo pajėgi koncertuoti.

Atlikėją kadaise garsinęs galingas balsas skambėjo blankiai.

Netrukus W.Houston susidūrė su finansinėmis problemomis. Šių metų sausį bulvarinė žiniasklaida paskelbė, kad atlikėją ištiko bankrotas.

Kai kurie neoficialūs šaltiniai net sakė, kad W.Houston teko iš pažįstamų skolintis 100 dolerių. Tiesa, tada atlikėjos atstovai paneigė tokias kalbas. 2009 m. pasirodė jos paskutinis albumas "I Look to You".

Nepaisant to, žiniasklaidoje vėl ėmė mirgėti antraštės, kad W.Houston – priklausoma nuo svaigalų. Pati atlikėja tokius gandus kategoriškai neigė.

Mįslinga mirtis

W.Houston viešbučio Berveli Hilse kambaryje buvo rasta sekmadienio naktį. Kaip patvirtino greitosios pagalbos pareigūnai, atlikėja buvo gaivinama 20 minučių.

W.Houston be sąmonės vonios kambaryje rado jos apsauginis. Policijai paskambino kažkas iš dainininkės aplinkos žmonių.

Pareigūnai teigė, kad tiksli mirties priežastis paaiškės atlikus tyrimus, nors pridūrė, jog nebuvo jokių akivaizdžių smurto ženklų. Skrodimas bus atliktas per dvi dienas, tačiau toksikologinio tyrimo išvadų teks laukti 6–8 savaites.

Žiniasklaida ėmė spekuliuoti, kad atlikėja galėjo paskęsti vonioje perdozavusi kvaišalų. Britų "Daily Mail" paminėjo, kad viešbučio kambaryje buvo rasta receptinių vaistų. Leidinys pridūrė, kad nelaimės išvakarėse W.Houston šėlo to paties viešbučio bare.

Tame pačiame viešbutyje turėjo vykti tradicinė "Grammy" išvakarių vakarienė, kurioje turėjo pasirodyti ir W.Houston. "Grammy" organizatoriams teko skubiai į sekmadienio šou scenarijų įtraukti kokį nors velionės pagerbimą.


Muzikos pasaulis gedi

Daugelis muzikos žvaigždžių išreiškė savo užuojautą.

Dainininkas Lionelis Richie:

"Ji turėjo tokį balsą, kuris galėdavo istoriją, melodiją paversti tiesiog magiškais ženklais."

Televizijos laidų vedėjas ir prodiuseris Simonas Cowellas:

"Ji buvo legenda. Tokie žmonės dažnai nepasirodo."

Atlikėja Mariah Carey:

"Sielojuosi ir ašaroju dėl sukrečiančios savo draugės mirties... Ji niekada nebus pamiršta – kaip vienas nuostabiausių balsų, kada nors pagerbusių Žemę."

Atlikėja Christina Aguilera:

"Netekome dar vienos legendos. Meilė ir maldos Whitney šeimai. Jos ilgėsis."

Atlikėja Rihanna:

"Nėra žodžių! Tik ašaros, Brangioji Whitney."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų