Tūkstančiai alžyriečių išėjo į gatves paminėti pirmųjų protestų pradžios metinių

Tūkstančiai alžyriečių penktadienį išėjo į gatves paminėti pirmųjų protestų už demokratiją pradžios metinių ir reikalauti daugiau reformų.

Protestai, privertę du dešimtmečius Alžyrą valdžiusį prezidentą Abdelazizą Boutefliką pasitraukti iš posto, prasiveržė 2019-ųjų vasario 22 d.

Tų metų balandį A. Bouteflika atsistatydino, tačiau protestuotojams to nepakako, ir jie tęsė demonstracijas, reikalaudami pašalinti iš pareigų visus A. Bouteflikos valdymo laikotarpio pareigūnus ir pertvarkyti šalies politinę sistemą.

Gruodį prezidento pareigas perėmė Abdelmadjidas Tebboune'as. Siekdamas nuraminti protestuotojus, prezidentas žadėjo vykdyti didžiules politines ir ekonomines reformas. Tačiau kai kurie laiko A. Tebboune'ą glaudžiai susijusiu su A. Bouteflika ir jo valdymu, nes 2017 metais A. Tebboune'as trumpai ėjo premjero pareigas.

Šį penktadienį protestuotojai susirinko sostinėje ne tik paminėti metinių, bet ir paraginti vykdyti šalyje radikalesnes reformas.

„Prieš metus mes pralaužėme baimės sieną. Nesustosime“, – šaukė protestuotojai, penktadienį žygiuodami sostinės Alžyro gatvėmis.

Panašūs mitingai surengti ir kitose Alžyro vietose – Bedžajos bei Tizi Uzu provincijose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių