Tūkstančiai tikinčiųjų dalyvavo apeigose rytiniame Jordano upės krante

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai katalikų penktadienį dalyvavo specialiose apeigose Jordano upės rytiniame krante Jordanijos pusėje – vietoje, kurioje, kaip tikima, buvo pakrikštytas Jėzus Kristus.

Prieš apeigų pradžią dešimtys kunigų brido į upę ir užpildė savo ąsočius vandeniu.

Apeigoms vadovavo arkivyskupas Pierbattista Pizzaballa (Pjerbatista Picabala), Lotynų Jeruzalės patriarchato apaštalinis administratorius.

Kaip pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas, į vakarus nuo Amano prie Negyvosios jūros esančioje vadinamoje Jono Krikštytojo bažnyčioje susirinko daugiau nei 4 tūkst. maldininkų.

Per ceremoniją kunigai laimino tikinčiuosius merkdami pirštus į indus su Jordano upės vandeniu, simbolizuodami Jėzaus Kristaus krikštą šioje upėje.

„Tai yra religinė ir nacionalinė bažnytinė šventė – Jėzaus Kristaus krikšto metinės“, – sakė Jordanijos arkivyskupas Marounas Lahhamas (Marunas Lahamas) tikintiesiems.

„Mes meldžiamės šventoje vietoje – vietoje, iš kurios krikščionybė išplito“ po pasaulį, kalbėjo jis.

Chararo vadė yra biblinė „Betanija anapus Jordano“, kur, kaip rašoma Evangelijose, Jonas Krikštytojas pakrikštijo savo pusbrolį Jėzų ir pradėjo savo misiją .

2000 metais Chararo vadėje mišias laikė popiežius Jonas Paulius II. Jordaniečiai tai laiko patvirtinimu, kad tai yra tikroji Jėzaus Kristaus krikšto vieta.

Tikintieji taip pat garbina kitą galimą Dievo sūnaus krikšto vietą vakariniame Izraelio okupuotame Jordano upės krante.

Chararo vadėje buvo rastos kelių bažnyčių, krikštui skirtų baseinų ir sudėtingos vandens tiekimo sistemos liekanų, dalis kurių, kaip nustatė mokslininkai, siekia Romos imperijos laikus.

2015 metais UNESCO įtraukė šią vietą į Pasaulio paveldo sąrašą.

Kasmet Charare ir kitose krikščionims šventose Jordanijos vietose apsilanko iki dešimties tūkstančių maldininkų iš viso pasaulio.

Pašioje Jordanijoje krikščionys sudaro tik šešis procentus iš 9,6 mln. šios musulmoniškos šalies gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių