Tūkstančiai žmonių susirinko prie Vyriausybės rūmų Minske

Minsko Nepriklausomybės aikštėje šalia Vyriausybės rūmų penktadienį susirinko keli tūkstančiai žmonių, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Nemaža dalis atvykusiųjų – Minsko traktorių gamyklos darbuotojai, kurie ėjo kolona Minsko gatvėmis. Kai žmonės atvyko į aikštę, čia įsikūrusi Raudonoji bažnyčia pradėjo skambinti varpais.

Keli tūkstančiai žmonių stovi prie įėjimo į Vyriausybės rūmus ir skanduoja „Išeik“, „Skaičiuok balsus“, „Tegyvuoja Baltarusija“.

Vyriausybės rūmus saugantys apsauginiai žmonių nevaiko, žmonės šaukia jiems „Šaunuoliai“.

Anot „Telegram“ kanalų, merginos puolė apkabinti kordone stovinčius saugumo pajėgų pareigūnus.

Scanpix nuotr.

Jie, savo ruožtu, atsargiai nustūmė protestuotojus toliau nuo Vyriausybės rūmų pastato. Žmonės šiek tiek pasitraukė, bet aikštės nepaliko.

Gatvės neuždarytos, toliau veikia viešasis transportas. Žmonės skanduoja „Tegyvuoja Baltarusija!“, „Skrisk!“, „Rinkimai!“. Protesto akcija vyksta taikiai.

Maždaug 100–120 žmonių grupė atsisėdo priešais Lenino paminklą prie įėjimo į Vyriausybės rūmus. Saugumo pajėgų pareigūnai stovi nejudėdami, niekaip nereaguoja į tai, kas vyksta.

Vyriausybės rūmų kordone yra 30–40 vidaus kariuomenės karių. Kartais prie jų prieina merginos su gėlėmis ir užduoda klausimus, taip pat ir apie galimą protestuotojų sulaikymą. Atsakydamas vienas iš saugumo pareigūnų teigė, kad jei žmonės ir toliau elgsis taip pat kultūringai ir taikiai, tada „nieko neatsitiks“.

„Kiek jūsų, o kiek mūsų. Jei bus taip, kaip yra dabar, niekas jūsų nepalies“, – sakė pareigūnas.

 

Baltarusijoje sulaikyta dešimtys žurnalistų

Žurnalistų organizacijos skelbia, kad Baltarusijoje buvo sulaikyta apie 70 žurnalistų, kurie rengė pranešimus apie įtariamus pažeidimus per šį savaitgalį vykusį prezidento rinkimų balsavimą.

Ketvirtadienio duomenimis, 23 žurnalistai yra ir toliau kalinami, pranešė organizacija „Reporteriai be sienų“, citavusi Baltarusijos žurnalistų asociacijos pateiktą pranešimą. Remiantis pranešimu, žurnalistais dirbantys žmonės buvo suimami atsitiktinai, jie buvo mušami, kai kuriais atvejais uždaromi ilgam laikotarpiui.

Taip pat pranešama, kad prieš 29 žurnalistus saugumo pareigūnai panaudojo jėgą, septyni patyrė sunkių sužalojimų.

„Toks žiniasklaidos darbuotojų persekiojimas Europoje yra visiškai nepriimtinas“, – teigė grupės pavaduojanti vyriausioji redaktorė Catherine Monnet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
sorospolitidijotai su pajacais prisilojo dabar lauk putino nieko nepridursi politpriedurniai ne daugiau dargi komsomolcas pajuto kad reikia emocijas palikt /eurofondo/ valdytojai nes ji pekla kurt moka nkvd genu palikimas ?...

Na viena paima greitai

Na viena paima greitai portretas
O norinčių nebus, nes Lietuva ne ta šalis, kur eitų. Paskaityk komentarus visi rėkia mes gerai gyvenam, paskaityk jeigu skiria pašalpa bedarbiui jau ant jo puola, kad tipo jam nereikia. Pensininkė rašo, ką veiktet anksčiau, kad pensijos neuzsidirbot ir dar pabrėžia man gerai. Dirbu dėl anūkų, tai ateina mintis, kad norinčių nebus.

Ed

Ed portretas
Nu tie kurie raso kad Lietuviai neina i gatves, kad lietuviai tokie ir anokie, ir tt... norečiau su juo akis i aki pakalbet, apie ka jis kalba ?!?!? Ka jis laiko tus Lietuvius ??? Tai jis taip apie SAVE kalba ? Kad yra lohas ir tt ? Blemba tas stumimas ant saves niekaip nesuprantu.. Šaukia kad lietuviai neina prie seimo ir nestreikuoja.. nu tai blyn tu pats gi suknistas LIETUVIS, tai pirmyn rodyk iniciatyva ir eik streikuot, padaryk pradzia o ne lok pats ant saves.... nu blemba siauraprociai...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių