Pereiti į pagrindinį turinį

Turistų rojuje – kaip pragare

2008-11-27 09:00
Turistų rojuje – kaip pragare
Turistų rojuje – kaip pragare / AFP nuotr. Perspėjimas: Lietuvos piliečius, kurie planuoja vykti į Tailandą, užsienio reikalų ministerija paragino atkreipti dėmesį į padėtį Tailando oro uoste.

Dėl Tailando krečiančių neramumų kenčia nuo turizmo priklausanti šalies ekonomika. Turistai perspėjami nevykti į šalį, kurioje gali tapti politinės priešpriešos įkaitais.

Maždaug 3 tūkst. pailsėti atvažiavusių žmonių negalėjo išvykti iš Tailando oro uosto. Prieš vyriausybę protestuojantys demonstrantai, blokavę visus skrydžius, oro uostą užėmė dar antradienį. Keleiviai neramią naktį praleido ant lagaminų. "Kam neužteko kėdžių, miegojo ant lagaminų", – pasakojo vienas turistas.

Daugelis skundėsi, kad oro uosto ir oro bendrovių darbuotojai pasišalino iškart, kai geltonus marškinėlius vilkintys opozicinio Liaudies aljanso už demokratiją (LAD) šalininkai įsiveržė į oro uostą antradienio vakarą. "Atvažiavome čia ir pamatėme daugybę geltonai vilkinčių žmonių. Pagalvojome, kad jie futbolo aistruoliai. Dabar tiesiog laukiam", – sakė turistas iš Olandijos.

Demonstrantai į oro uostą atėjo pasitikti šalies ministro pirmininko Somchai Wongsawato. Tačiau šis, siekdamas išvengti susitikimo, liepė lėktuvo įgulai skristi į kitą oro uostą.

Vis dėlto atsistatydinimo premjerui tikriausiai nepavyks išvengti. Opozicijos nuomonę parėmė ir įtakingas Tailando armijos vadas. Pirmalaikiai rinkimai, jo teigimu, padėtų užbaigti užsitęsusią politinę krizę. Bankoke vykusioje spaudos konferencijoje Anupongas Paochinda nurodė LAD protestuotojams palikti Bankoko tarptautinį oro uostą ir nutraukti protestus prieš vyriausybę.

Prieš dvejus metus Tailando kariškiai nuvertė ankstesnįjį premjerą Thaksiną Shinawatrą. Tačiau dabar kariuomenės vadas A.Paochinda teigia neorganizuosiantis naujo karinio perversmo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų