Turkija: per artimiausias dvi savaites gali susitikti Ukrainos ir Rusijos URM vadovai

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba galėtų susitikti deryboms per artimiausias dvi savaites, ketvirtadienį pranešė Turkija, anksčiau šią savaitę priėmusi abiejų šalių derybininkus.

„Aukštesnio lygio susitikimas, bent jau užsienio reikalų ministrų lygio, galėtų įvykti maždaug per savaitę ar dvi“, – interviu per televiziją sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlu).

„Svarbiausia, kad abi pusės susiburtų ir susitartų dėl ilgalaikių paliaubų, – tęsė jis. – Norėtume surengti užsienio reikalų ministrų susitikimą kaip sąžininga tarpininkė.“

Antradienį Stambule buvo susitikę Rusijos ir Ukrainos derybininkai. Derybos suteikė vilties, kad karas Ukrainoje bus baigtas, tačiau nėra daug ženklų, kad rusų puolimo mastas būtų sumažėjęs.

NATO narė Turkija, palaikanti draugiškus ryšius su abiem pusėmis, ėmėsi tarpininkauti ir kovo pradžioje priėmė S. Lavrovą ir D. Kulebą pietiniame Antalijos mieste.

M. Cavusoglu teigė, kad didžiausia pažanga iki šiol padaryta Stambule vykusiose derybose.

„Ar viskas baigta? Ne... Buvo imtasi tam tikrų žingsnių įtampai sumažinti, nors to nelabai matome vietoje“, – sakė jis.

„Kai kurie sako, kad tai taktinis manevravimas. Kai kurie abejoja. Mes esame atsargūs“, – nurodė M. Cavusoglu.

Turkijos ministras taip pat pagyrė Stambule vykusiose derybose dalyvavusį futbolo klubo „Chelsea“ savininką Romaną Abramovičių už „naudingą vaidmenį“ siekiant nutraukti karą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDmytro KulebaSergejus Lavrovassusitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių