Turkija išaiškino tūkstančius pabėgėlių į Europą neteisėtai atgabenusią grupuotę

  • Teksto dydis:

Turkijos policija pranešė sulaikiusi didžiausios Europoje žmonių kontrabandos grupuotės, neteisėtai iš Artimųjų Rytų į Europą pergabenusios tūkstančius pabėgėlių, vadeivas.

Po metus trukusio tyrimo keturiose Turkijoje provincijose buvo sulaikyti 20 asmenų, tarp jų ir grupuotės lyderis Akbaras Omaras Tawfeeqas, pranešė Stambulo policijos pareigūnai, kuriuos cituoja „Reuters“.

Nusikalstama organizacija padejo daugiausia afganams, irakiečiams ir sirams jūra ir sausuma persikelti į Europos šalis. Turkų teisėsauga taip pat teigė, kad grupuotė veikė kartu su kitomis žmonių kontrabandos gaujomis Ukrainoje, Italijoje ir Graikijoje.

Pasak policijos, grupuotė, kurios lyderiai yra iš šiaurės Irako, kasmet iš pabėgėlių kontrabandos užsidirbdavo apie 2 mln. eurų.

Pačiame Europos pabėgėlių krizės įkarštyje, 2015-aisiais, iš Artimųjų Rytų ir Afrikos į ES atvyko per milijoną migrantų ir pabėgėlių. Turkija buvo viena pagrindinių šalių, iš kurios migrantai keliaudavo į ES.

Visgi migrantų srautai po 2015 m. mažėjo, o 2017 m. sudarė apie 172 tūkst. žmonių, rodo Jungtinių Tautų (JT) duomenys. Migrantų iš Artimųjų Rytų skaičius ypač sumažėjo 2016 m., kai Turkija, mainais į 3 mlrd. eurų ES paramos ir pažadą palengvinti vizų išdavimą turkams, sugriežtino migrantų srautų kontrolę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "grupuotė, kurios lyderiai yra iš šiaurės Irako, kasmet iš pabėgėlių kontrabandos užsidirbdavo apie 2 mln. eurų" - ir kokia dalis iš tos sumos atitekdavo Merkel?..

Tt

Tt portretas
Tikesimes.kad ne lietuva ten susaudys juos!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių