Turkija įspėjo Armėniją nepažeisti paliaubų Kalnų Karabache

Armėnijai iškils pasekmiųs, jei ji pažeis taikos susitarimą ir paliaubas su Azerbaidžanu ginčijamame Kalnų Karabacho regione, ketvirtadienį teigė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu.

„Jei jie (Armėnija) pažeis paliaubas, jie už tai sumokės“, – reporteriams Azerbaidžano sostinėje Baku sakė M. Cavusoglu.

M. Cavusoglu teigimu, Armėnija privalo „laikytis susitarimo ir pasitraukti savanoriškai“, priešingu atveju, Azerbaidžanas atnaujins karinius veiksmus, kad „susigrąžintų savo teritorijas“ .

Kaip teigiama, Turkija ir Rusija trečiadienį pasirašė susitarimą, pagal kurį abi šalys kartu valdys centrą, skirtą stebėti paliaubas Kalnų Karabache. Penktadienį Rusijos delegacija atvyks į Turkiją aptarti detalių, kaip tas centras veiks.

Anksčiau šią savaitę Rusija, Azerbaidžanas ir Armėnija pasirašė bendrą pareiškimą dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache. Pagal susitarimą, Rusija atsiųs beveik 2 000 taikdarių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fox Farmer

Fox Farmer portretas
Malacius Erdoganas, daro ka nori. Perka is rusijos ginglus, ima dujas.. Ir px jam nato ar ES.. Aisku sansu daug, kad permes rusus. Man patinka kai salis turi suvereniteta ir elgiasi atininkamai susidariusiai situacijai. Ne taip kaip visas pabaltijis kartu su nedaukraina ir lenkija... Loja kaip sunys ir vis atsisuka i seimininka, gal numes koki apgrauzta kaula...

oooo

oooo portretas
kas ta turkija?pasaulio bamba?

Nigga

Nigga portretas
Teisingai, vyt vatnykus ir armeskas lauk iš Azerbaidžano, turkai šaunuoliai. Ne veltui antra armija Nato!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių