Turkija pasmerkė Prancūzijos Senato rezoliuciją dėl Kalnų Karabacho

Turkijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pasmerkė Prancūzijos Senato rezoliuciją, kurioje šalies vyriausybė raginama pripažinti Kalnų Karabacho nepriklausomybę.

„Šis Prancūzijos Senato sprendimas aiškiai parodo, kodėl ESBO Minsko grupės, kurios pirmininkai turi būti neutralūs, darbas iki šiol nedavė rezultatų. Prancūzijos Senato raginimas Azerbaidžanui palikti savo teritorijas, kurias jis išgelbėjo nuo okupacijos, yra absurdiško, šališko ir atitrūkusio nuo faktų suvokimo apraiška, ir į jį negalima rimtai žiūrėti. Mes linkime, kad Prancūzija užimtų konstruktyvią poziciją regionui stabilizuoti, padariusi teisingas išvadas“, - sakoma Turkijos diplomatijos žinybos pareiškime.

Dokumente taip pat teigiama, jog Ankara yra pasirengusi bendradarbiauti su Paryžiumi, kad būtų patikimai sureguliuotas šis ilgametis konfliktas regione.

Trečiadienį Prancūzijos Senatas priėmė rezoliuciją, raginančią šalies vyriausybę pripažinti Kalnų Karabachą. Už šį dokumentą balsavo 305 iš 306 posėdžio dalyvių. Kaip paaiškino ekspertai, rezoliucija yra rekomendacinio pobūdžio, vyriausybė neprivalo jos vykdyti.


Šiame straipsnyje: TurkijaPrancūzijaKarabachas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O koks lietuvių reikalas, kas dedasi Baltarusijoje ?

o

o portretas
koks turku reikalas isakinet geriau tegul priziuri savo pabegelius kurie europa tererizuoja isgamos ir patys skverbiasi i svetimas teritorijas tai bandykit kinus ar rusus okupuot juk esat dar nato?.....

Anonimas

Anonimas portretas
Durni tie varliaėdžiai. Paskutiniu metu jų vieksmuose neįžvelgiu nieko protingo. Pasidarė kvailesni net už jankius...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių