Turkija ragina susilaikyti nuo „provokacinių veiksmų“ artėjant JAV ir Rusijos deryboms

  • Teksto dydis:

Turkija šeštadienį paragino vengti bet kokių „provokacinių veiksmų“ iki kitą savaitę vyksiančių Rusijos ir JAV derybų, skirtų sumažinti įtampą dėl rusų pajėgų telkimo prie Ukrainos sienos.

NATO, kuriai priklauso ir Turkija, įspėja apie realų pavojų, kad dešimtis tūkstančių karių dislokavusi Maskva gali įsiveržti į kaimyninę šalį.

Aukšto rango amerikiečių ir rusų diplomatai pirmadienį susitiks Ženevoje aptarti Maskvos reikalavimo, kad Vašingtonas ir NATO suteiktų jai saugumo garantijų.

Vėliau, trečiadienį, Rusijos delegacija susitiks su visų 30 NATO narių atstovais. Tai bus pirmas tokio formato susitikimas nuo 2019 metų liepos.

„Tikimės, kad įtampa tarp Ukrainos ir Rusijos, tarp Rusijos ir NATO bus išspręsta taikiomis priemonėmis“, – pareiškė Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras (Chulusis Akaras).

„Nedidinkime įtampos, venkime provokacinių veiksmų arba veiksmų, kurie gali būti palaikyti provokaciniais“, – per spaudos konferenciją Ankaroje kalbėjo ministras.

„Būtent todėl savo pašnekovams nuolat kartojame, kad labai svarbu elgtis atsargiai“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lai JANKIŲ aukšto rango atstovai,

lai JANKIŲ aukšto rango atstovai, portretas
avi dvejas KELNES, kurios pravers i š g ą s č i o atveju.

Nustebusiam

Nustebusiam portretas
Tai eilinis JAV bandymas svetimom rankom padaryti revoliucija ir gauti sau bonusu. Nepavyko . JAV Galingai atsitrauke ))

JAV VALDŽIA IR TERIRISTAI PANIKOJE

JAV VALDŽIA IR TERIRISTAI PANIKOJE portretas
JAV "strategai eilini kartą apsiš...ko. Tikėjosi Kazachstano variantu pagąsdinti Putiną...Tik...gavo priešingą rezultatą. Rusija, per dvi dienas atstatė tvarką Kazachstane tuo pačiu gavo 4 tūzus į rankas pokalbyje su Baidenu. Dabar jau ne Amerikos teroristai aiškins Rusijai - ką daryti su Ukraina, o patys sėdės ir lauks - ką pasakys Putinas. Kitaip, pradedant Lenkija. Ukraina ir Baltijos šalims bus pastatytas ultimatumas dėl JAV karių buvimo šiose valstybėse.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių