Pereiti į pagrindinį turinį

Turkijos prezidentas: atšaukiama dalis apribojimų, įvestų dėl koronaviruso pandemijos

2021-05-31 19:20

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį paskelbė, kad atšaukiama dalis apribojimų, kuriuos valdžia anksčiau įvedė, kovodama su koronaviruso plitimu.

Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / EPA-ELTOS nuotr.

„Birželio mėnesį komendanto valanda galios nuo 22 val. iki 5 val. nuo pirmadienio iki šeštadienio, o sekmadienį – visą dieną“, - pareiškė per spaudos konferenciją Ankaroje po ministrų kabineto posėdžio Turkijos vadovas.

Anksčiau šalies gyventojams buvo draudžiama išeiti iš namų nuo 21 val. iki 5 val. darbo dienomis, taip pat šeštadienį ir sekmadienį.

Be to, nuo birželio 1 d. šalies kavinės ir restoranai galės priimti lankytojus, jeigu bus paisoma visų reikiamų atsargumo priemonių.

Šių metų balandį Turkijoje buvo užfiksuotas nustatytų koronaviruso atvejų skaičiaus paros prieaugio antirekordas – daugiau kaip 60 tūkst. Po to šalies valdžia iš pradžių įvedė dalinius apribojimus, o vėliau maždaug dviem savaitėms paskelbė griežtą karantiną. Šios priemonės leido sumažinti paros prieaugį aštuonis kartus – sekmadienį šalyje Covid-19 buvo diagnozuotas 6 933 žmonėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų