Pereiti į pagrindinį turinį

Turtuolės irgi verkia

2008-11-08 09:00

Laimingai ištekėjusi trijų vaikų motina per vieną kelionę viešbučio bare susipažįsta su maloniu vyriškiu. Ji – elegantiška 46 metų tamsi blondinė, jis – žavus, plačiai besišypsantis 43-ejų šatenas. Jis prisistato esąs sėkmingas Šveicarijos verslininkas Helgas Sgarbi. Jai prisistatyti nereikia – nepažįstamasis jau žino, kad prieš jį sėdi turtingiausia Vokietijos moteris, stambi automobilių koncerno BMW akcininkė Susanne Klatten. Jos turtas – beveik 8 mlrd. eurų (apie 27,6 mlrd. litų).

Kukliai moteriai patinka prabangų kostiumą vilkintis, draugiškas, meilus ir iškalbingas vyriškis. Jis daug pasakoja apie savo, kaip vieno Šveicarijos banko ypatingojo patarėjo darbą, keliones po pasaulį. Bet pašnekovę dar labiau žavi jo prisipažinimai apie liūdną vienatvę.

Netrukus pora ima savaitgaliais susitikinėti Miuncheno "Holiday Inn" viešbutyje. Tik vėliau ponia Klatten sužinos, kad svaiginančios meilės naktis vidutinės klasės viešbutyje jie leido ne vieni – iš gretimo kambario slaptus aistringus pasimatymus filmavo H.Sgarbio bendrai.

Išdavė godumas

Moteris neįtarė esanti apsukraus sukčiaus suviliota net tuomet, kai šis jos paprašė pinigų – nei daug, nei mažai – 7,5 mln. eurų (beveik 26 mln. litų). Pinigai – neva mafijos reikalaujamai išpirkai sumokėti. Patikli milijardierė šią sumą meilužiui atnešė grynaisiais, nes norėjo jį išgelbėti nuo mirtino pavojaus už neva per jo padarytą avariją suvažinėtą mafijos boso vaiką.

S.Klatten akys atsivėrė tik tuomet, kai meilužis pareikalavo dar daugiau milijonų. Nekantrus aferistas pagrasino paviešinti nuotraukas ir filmuotą medžiagą su pikantiškomis meilės scenų detalėmis, jei tuoj pat negausiąs 40 mln. eurų (138 mln. litų).

Moteris nesutriko ir parašė skundą Miuncheno prokuratūrai, o pati su lagaminėliu atvyko į sutartą pinigų perdavimo vietą. Nusikaltėlio ten jau laukė policija.

Keptų viščiukų pardavėjas

Tuo tikriausiai ir būtų pasibaigęs bet kuris kitas nelaimingos meilės romanas, jei jo herojai būtų paprasti, niekam nežinomi žmonės. Tačiau išaiškėjo, kad įžymybė esanti ne tik milijardierė, bet ir jos meilužis sukčius – jo gyvenimo istorija verta storiausio detektyvinio romano.

H.Sgarbi gimė ir užaugo Šveicarijoje. Buvo Šveicarijos armijos karininkas, paskui dirbo vertėju, kol galiausiai nusirito iki keptų viščiukų pardavėjo. Keliaujančio vagonėlio su keptais viščiukais jau pasigedo kelių mažų Šveicarijos miestelių gyventojai. Mat pardavėjas buvęs ypač malonus ir dėmesingas.

Tik vėliau išaiškėjo, kad dienomis H.Sgarbi pardavinėjo viščiukus, o naktis leido lovoje su išskirtinai turtingomis moterimis, žinoma, prieš tai aštrų keptos mėsos kvapą panaikinęs brangiais kvepalais.

Pinigų apsukriam vyriškiui netrūko. Jų užteko ne tik kvepalams, bet ir prabangiems automobiliams, kuriais važinėjo ir jo mažiausiai penki bendrai. Milijonus jam dalijo ne tik S.Klatten, bet ir kitos žinomos turtuolės, išsigandusios, jog slaptų meilės pasimatymų detales sužinos plačioji visuomenė.

Ilgas aukų sąrašas

Pirmą kartą į teisėsaugos akiratį H.Sgarbi pateko dar 2001-aisiais, kai suviliojo 83 metų Šveicarijos grafienę. Turtinga titulais, brangenybėmis ir pinigais dama norėjo gyvenimo saulėlydį pasaldinti jauno vyriškio glamonėmis. Už tai grafienė sumokėjo sukčiui 2,5 mln. eurų (8,6 mln. litų), nes irgi patikėjo suvažinėto mafijos boso vaiko istorija.
Iš kitų moterų sužinojusi, kad ji mėgaujasi žinomo žigolo meile, apgauta turtinga našlė kreipėsi į policiją. Vėliau grafienė skundą atsiėmė, mat H.Sgarbi pagrasino paviešinti sekso scenų nuotraukas.

Milijonines sumas, pasak bulvarinės spaudos, sukčiui už pažadą tylėti mokėjo dar mažiausiai dvi ištekėjusios Vokietijos turtuolės, viena jų – stambi tekstilės pramonės magnatė.

Šeima milijardierei atleido

Šiaip negailestinga Vokietijos bulvarinė spauda kol kas neviešina S.Klatten šeimos nuotraukų, nors visuomenė nemėgsta šio turtuolių klano. Mat moters tėvai milijardus sau ir savo paveldėtojams susikrovė iš priverstinio belaisvių darbo per Antrąjį pasaulinį karą.

O ir artimieji nenusisuko nuo aštrių liežuvių plakamos S.Klatten. Trijų vaikų motinos vyras ne tik nepadavė pareiškimo skyryboms, bet ir viešai patvirtino esąs žmonos pusėje. BMW koncerno savininkų šeima, tvirta kaip monolitas, išdidžiai atlaiko visus likimo smūgius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų