U. von der Leyen žada ES transformaciją

Būsimoji Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen per penkerius metus truksiančią savo kadenciją žada vykdyti „Europos Sąjungos (ES) pertvarkymą, kuris apims visas mūsų visuomenės ir ekonomikos dalis“.

„Ir mes tai darysime, nes tai teisinga, o ne todėl, kad tai bus lengva. Esame pasiruošę. Europa pasiruošusi. Mano žinutė paprasta: eikime prie darbo“, – teigė U. von der Leyen.

Politikė pridūrė, kad ES privalo pertvarkyti savo prieglobsčio sistemą ir stiprinti išorės sienas. „Migracija niekur nedings, ji liks su mumis“, – kalbėdama EP Strasbūre sakė U. von der Leyen.

„Tai tragedija, kai motina Vietname gauna iš dukters Europoje žinutę, kad ji dūsta“, – sakė U. von der Leyen. Būsimoji EK pirmininkė omenyje turėjo žinutę, kurią savo motinai siuntė viena iš 39 migrantų, kurie praėjusį mėnesį buvo rasti negyvi šaldomoje vilkiko priekaboje Didžiojoje Britanijoje.

Pasak U. von der Leyen, „migrantai, kurie pasilieka Europoje, turėtų būti integruoti, bet taip pat reikia užtikrinti, kad tie asmenys, kurie neturi teisės pasilikti, sugrįžtų į namus“.

U. von der Leyen, be kita ko, sakė, kad glaudžiai bendradarbiaus su Didžiąja Britanija, siekiant koordinuoti jos pasitraukimą iš ES. „Nepaisant „Brexito“, ryšiai ir draugystė tarp mūsų žmonių nesugriaunami“, – teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių