Ukraina įkūrė naują legioną, kad pritrauktų užsienyje gyvenančius vyrus stoti į kariuomenę

Ukrainos kariuomenė pradėjo naują iniciatyvą, kuria siekiama paskatinti užsienyje gyvenančius tarnauti tinkamo amžiaus vyrus prisijungti prie fronto linijose išretėjusių pajėgų.

Vadinamasis Ukrainos legionas įkurtas po beveik pustrečių metų įtemptų kovų bandant sulaikyti besiveržiančias Rusijos pajėgas, kariuomenei patyrus didelių žmogiškųjų nuostolių.

Naujojo padalinio sukūrimas yra platesnio saugumo susitarimo, kurį anksčiau šią savaitę pasirašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas, dalis.

„Raginame visus ukrainiečius Europoje prisijungti prie Ukrainos legiono. Jūsų indėlis yra neįkainojamas mūsų kovoje už laisvę ir nepriklausomybę“, – vėlai antradienį socialiniuose tinkluose paskelbė gynybos ministras Rustemas Umerovas.

Iniciatyva siekiama į kariuomenę pritraukti savanorius iš Europoje, ypač Lenkijoje ir Vokietijoje, kur gyvena daugiausia ukrainiečių pabėgėlių.

Manoma, kad vien Lenkijoje gyvena apie 300 tūkst. tarnybai tinkamo amžiaus ukrainiečių vyrų.

Šimtai tūkstančių ukrainiečių vyrų įvairiose Europos šalyse gyveno dar prieš karą, o nenusakomas skaičius kitų iš Ukrainos pabėgo prasidėjus Rusijos invazijai – vieni legaliai, kiti neteisėtais būdais.

Gegužę priimtas naujas įstatymas, kuriuo minimalus mobilizacijos amžius sumažintas nuo 27 iki 25 metų, paskatino daugybę kitų vyrų vengti galimo šaukimo į kariuomenę.

R. Umerovas sakė, kad naujojo padalinio nariai bus apmokyti Lenkijoje ir aprūpinti geriausia įranga.

Po šio pranešimo Ukrainos trečioji šturmo brigada pareiškė, kad jos atstovai netrukus vyks į kelionę po Europos šalis, kur suteiks daugiau informacijos apie savo padalinį ir papasakos įsimintiniausias istorijas iš fronto linijos.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos kariuomenėUkrainos legionasVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių