Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina intensyvina prekybos karą su Rusija

2016-01-20 18:25
BNS inf.
Arsenijus Jaceniukas
Arsenijus Jaceniukas / Reuters nuotr.

Ukraina trečiadienį suintensyvino prekybos karą su Rusija, atsakydama į Maskvos tariamas pastangas apkarpyti savo provakarietiškos kaimynės ryšius su kitomis buvusiomis sovietinėmis valstybėmis.

Ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas vyriausybės posėdyje pranešė, kad Kijevas į Ukrainoje draudžiamų Rusijos prekių sąrašą įtraukė dar 70 maisto produktų.

Karingasis Ukrainos vyriausybės vadovas sakė, kad šios priemonės imtasi atsakant į „Rusijos ekonominę agresiją“ – ukrainietiškų produktų importo draudimą, kurį Rusija įvedė metų pradžioje.

„Mes tęsime savo vidaus rinkos gynimą ir ateityje“, – perspėjo A.Jaceniukas.

Maisto produktų karas prasidėjo, atsakant į Ukrainos sprendimą pasirašyti laisvos prekybos ir asociacijos sutartį su Europos Sąjunga, kuri įsigaliojo nuo sausio 1 dienos.

Ukrainos prekybos viceministrė Natalia Mykolska pranešė, kad į naująjį sąrašą įtrauktos tokios prekės kaip pomidorų padažas ir dešrelės, išplėstas žuvies produktų sąrašas.

„Taip pat įtraukėme naujus pyrago gaminius“, – sakė N.Mykolska žurnalistams.

Į anksčiau Ukrainos paskelbta draudžiamų prekių sąrašą įeina įvairūs produktai nuo rusiškų cigarečių, mėsos iki arbatos.

Daugiau naujienų