Ukraina praneša gavusi daugiau vakarietiškų raketų sistemų

Ukraina pirmadienį paskelbė gavusi daugiau tikslaus nutaikymo raketų sistemų iš JAV ir Vokietijos, padidinusių ukrainiečių turimą vakarietiškos toliašaudės artilerijos arsenalą, pasak Kyjivo, keičiantį dinamiką mūšio lauke.

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad į Ukrainą pristatytos dar keturios amerikietiškos salvinės raketų ugnies sistemos HIMARS ir pirmoji vokiškų sistemų MARS II siunta.

Jis padėkojo vokiečių gynybos ministrei Christine Lambrecht (Kristin Lambrecht) ir pridūrė: „Mūsų artileristų saliutas partneriams vokiečiams!“

Dėl naujausių Vašingtono siuntų O. Reznikovas rašė esąs dėkingas prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) ir gynybos sekretoriui Lloydui Austinui (Loidui Ostinui) už Ukrainos kariuomenės stiprinimą.

„Įrodėme, kad sumaniai naudojamės šiuo ginklu. #HIMARS salvių garsas tapo šios vasaros populiariausiu hitu prie fronto linijų!“ – rašė O. Reznikovas.

Vokietijos tiekiamos raketinės salvinės ugnies sistemos MARS II yra trečios po HIMARS ir M270 rūšies modernios raketinės sistemos, skiriamos su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

Kol kas JAV yra sutikusios pagal didelę Ukrainos pajėgų aprūpinimo programą atsiųsti maždaug 20 sistemų HIMARS.

O. Reznikovas praėjusį mėnesį paprašė Vašingtono atsiųsti daugiau šių sistemų ir sakė, kad Kyjivo pajėgos naudodamosi jomis sunaikino maždaug 30 rusų vadaviečių ir ginklų sandėlių.

Pasak ministro, reikia mažiausiai 100 tokių sistemų, kad būtų galima vykdyti veiksmingą kontrpuolimą prieš Maskvos pajėgas.

Jis taip pat pakartojo raginimą atsiųsti tolimesnio nuotolio šaudmenų, kad būtų galima atkirsti rusų junginius nuo aprūpinimo.

Vašingtonas sakė, kad ukrainiečių kariuomenė puikiai naudoja HIMARS, ir akcentavo šių sistemų poveikį mūšio lauke.

Tačiau J. Bideno administracija kol kas atsisako atsiųsti ilgesnio nuotolio šaudmenų, nuogąstaudama, kad Ukraina galėtų smogti taikiniams Rusijos teritorijoje ir potencialiai paversti karą tiesioginiu susirėmimu su Vakarais.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeOleksijus ReznikovasHIMARSUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių