Ukraina priekaištauja Vokietijai, Prancūzijai dėl iniciatyvos susitikti su V. Putinu

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba penktadienį papriekaištavo Vokietijos ir Prancūzijos ambasadoriams dėl nepavykusio bandymo atnaujinti Europos Sąjungos (ES) susitikimus su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

ES lyderiai penktadienį pranešė atmetę tokią Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) iniciatyvą, kurios šie ėmėsi po praėjusią savaitę įvykusio JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) susitikimo su V. Putinu. 

Pasiūlymui pasipriešino daugelis ES šalių, ypač rytų europiečiai, kurie išlieka ypač atsargūs dėl dialogo su Maskva atkūrimo, Kremliui taip ir nepakeičiant agresyvaus kurso.

Po Kijeve įvykusio susitikimo su Prancūzijos ir Vokietijos ambasadoriais Ukrainos užsienio reikalų ministras pareiškė, kad naujos aukščiausio lygio derybos su Maskva „prieštarautų sankcijų politikai“ ir „pakenktų Europos solidarumui“ bei sumažintų paskatas Rusija laikytis taikos susitarimo su Ukraina.

„Šalys susitarė, kad prieš paskelbiant (tokius klausimus kaip ES ir Rusijos viršūnių susitikimas) reikėtų juos aptarti su Ukraina“, – sakoma D. Kulebos pareiškime. 

ES ir Maskvos santykiai yra smarkiai pašliję nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą ir, daugelio nuomone, ėmėsi remti prorusiškus separatistus Rytų Ukrainoje.

Briuselis įvedė virtinę sankcijų Rusijai, o ši ėmėsi atsakomųjų priemonių. 

„Deja, Rusija nepademonstravo jokios valios keisti savo politiką nei Ukrainos, nei ES atžvilgiu, ir mes manome, kad nėra pagrindo atnaujinti aukščiausio lygio susitikimus," – pažymėjo D. Kuleba.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

UKRAINIEČIAI ! - v y k i t e tokius politikus

UKRAINIEČIAI ! - v y k i t e tokius politikus  portretas
į ŠIUKŠLYNĄ, nes tokiems r ū p i tik savos g a u j o s gyvenimas

ir

ir portretas
tokie kaip zydklounai kaip zelensky bei hazarbanderovcai bei visa sutve prieplaku taip okstanciu sios zemes ka ip ir vyktoriuko grauzi/niene savo liezuviu pralauzusi /maidana/ tik idomu kiek sefui nutrupejo uz sios politgluses juoda darba zino ik jis pats?;;;;;;

Anonimas

Anonimas portretas
Cia jau be musu prezidento Nuosedos chaholai niekaip neapsieis. Kai musu karzygys treptels kojele , kai riktels galingu balsu tai Prancuzija ir Vokietija is karto apsisiks ir prapuls noras santykiauti su Putinu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių