Ukrainiečiai protestuoja prieš antikorupcinių įstatymų blokavimą

Ukrainos sostinėje penktadienį šimtai žmonių susirinko prie Konstitucinio Teismo pastato protestuoti prieš jo sprendimą užblokuoti kai kuriuos kovos su korupcija įstatymus.

Protestuotojai, įskaitant studentus ir kovos su korupcija aktyvistus, laikė plakatus su užrašais „Korumpuotas Ukrainos teismas“ ir „Lauk kiaules iš konstitucinio teismo“.

Policija neįsikišo net tuomet, kai protestuotojai pradėjo mėtyti dūmines granatas į pastatą ir grasinti į jį įsiveržti.

Trečiadienį Konstitucinis Teismas išaiškino, kad virtinė anikorupcinių statymų, įskaitant teisės aktą, leidžiantį visuomenei nevaržomai susipažinti su valdininkų turto deklaracijomis, prieštarauja šalies pagrindiniam įstatymui. Šis teismo sprendimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis sušaukė neeilinį Nacionalinės saugumo tarybos posėdį sakydamas, kad įstatymų leidėjai turėtų paruošti naujų įstatymų padarytai žalai kompensuoti, ir jie „nedelsiant“ turi būti svarstomi parlamente.

Po 2014 metais Ukrainoje kilusio sukilimo Vakarų šalys pareikalavo apčiuopiamos pažangos kovojant su korupcija, o Kijevas įsteigė įvairias antikorupcines įstaigas, tokias kaip Nacionalinė korupcijos prevencijos agentūra ir specializuotas teismas.

ES perspėjo, kad bevizis režimas gali būti įšaldytas, jei Kijevas nepakankamai griežtai kovos su korupcija, kurią blokas laiko didžiausiu pavojumi Ukrainai.

Ukraina pernai užėmė 126-ą iš 198 vietų nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ sudaromame Korupcijos suvokimo indekse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra

yra portretas
prielaida kad tai zydjankiu su zelenskiu bei pompeo proceso igyvendinimas kad butu lengviau smaugt liaudi o po to galutinai okupuot ?...

na va del ko krauja liejo , del ko snukius vienas kitam

na va  del ko krauja  liejo , del ko  snukius vienas kitam   portretas
dauze kol susodino y teiseju ,prokuroru ,konstitucinio teismo teisejus , generolu postus patrijotus parazitus ,banditus .... su kuriais ir kuriu deka isdraske , isplese tevyne, iszude kaimynus , sukiso po velena savo vaikus , dabar pas juos ateje iesko ju tarpe padoraus zmogaus , ir piktinasi korupcija .......visiskai viskas kaip lietuvoj --tik cia tauta evakuavosi ..tare uzsipis......t gnydos.

Juokdarių valstybė

Juokdarių valstybė portretas
Šou pseuodo valstybėje tęsiasi. Korumpuota Rada ir valdžia bando valdyti Konstitucinį teismą. Patys nepriėmė reikalingų įstatymų ir poįstatyminių aktų tam kad pradėtų veikti antikorupcijos šou. Juk Ukrainos valdžia valdoma iš JAV ambasados.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių