Ukrainos ambasadorius Lietuvoje: operacija Kursko srityje yra gynybinė

  • Teksto dydis:

Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta kalbėdamas apie karinę operaciją Kurske teigia, kad Kyjivui nereikia Rusijos teritorijų. Pasak ambasadoriaus, tai yra gynybinė ir prevencinė operacija, siekiant atitraukti Rusiją nuo planuotų atakų Sumų regione.

„Tai yra gynybinė, prevencinė operacija. Ukrainai nereikia  jokių užsienio valstybių teritorijų. Mes vykdome teisėtą gynybą, paremtą JT chartija. Sumų regionas nuo pat karo pradžios yra tarp Rusijos planuojamų atakų“, – laidoje „ELTA kampas“ kalbėjo P. Bešta.

„Rusija pradėjo nukreipti mūsų pajėgumus nuo Donbaso, atakuodama Charkivą ir planuodama atakuoti Charkivą. Turėjom veikti greitai ir užtikrinti, kad neišsipildytų toks scenarijus. Kursko gynybinė operacija prasidėjo bene prieš savaitę, ji yra labai sėkminga. Šiuo metu yra apie 1 tūkst. kvadratinių kilometrų, kuriuos valdo ukrainiečių pajėgos“, – akcentavo jis.

Visgi, ambasadorius neatskleidžia, kokio rezultato Ukraina tikisi iš operacijos Kursko srityje.

„Nebūtų gera mintis pasakoti norimus karinės operacijos rezultatus. Visų karinių operacijų sėkmės paslaptis yra netikėtumo elementas“, – dėstė jis.

„Pergalės strategija yra už fronto linijos ribų. Tai reiškia, kad mes turime smogti Rusijai jos pačios teritorijoje“, – pabrėžė P. Bešta.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Ukrainos kariuomenė pradėjo netikėtą puolimą Rusijos Kursko regione.

Rugpjūčio 13 d. duomenimis Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontroliavo 74 Rusijos Federacijos gyvenvietes Kursko regione.


Šiame straipsnyje: Petro Beštakaras UkrainojeKurskasgynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių