Ukrainos ir Prancūzijos prezidentai aptarė dvišalį bendradarbiavimą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį Briuselyje aptarė dvišalio bendradarbiavimo klausimus su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu).

„Su Emmanueliu Macronu aptarėme Ukrainos ir Prancūzijos bendradarbiavimą. Tikiuosi, kad pirmininkaudama ES Tarybai Prancūzija skirs ypatingą dėmesį Ukrainos saugumui ir kovai su Rusijos Federacijos hibridine agresija Europoje“, – tviteryje parašė V. Zelenskis.

Jis taip pat paskelbė nuotrauką iš susitikimo.

Be to, šalys aptarė tolesnę Ukrainos euroatlantinę integraciją, įskaitant stojimo į NATO eigą, pranešė Ukrainos prezidento kanceliarijos spaudos tarnyba.

„Lyderiai sukoordinavo savo pozicijas dėl Ukrainos euroatlantinių siekių įgyvendinimo. Šalies vadovas pažymėjo, kad Ukrainos kursas narystės NATO link išlieka nepakitęs, o parama šiam kursui Ukrainos visuomenėje ir toliau auga“, – rašoma pranešime.

Anksčiau V. Zelenskio atstovas Serhijus Nikiforovas pranešė, kad E. Macronas prisijungs prie V. Zelenskio susitikimo su naujuoju Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių