Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos KT: V. Zelenskio sprendimas paleisti parlamentą neprieštarauja Konstitucijai

2019-06-20 19:01
BNS inf.

Ukrainos Konstitucinis Teismas ketvirtadienį pripažino, kad šalies prezidento Volodymyro Zelenskio sprendimas paleisti Aukščiausiąją Radą ir sušaukti pirmalaikius rinkimus neprieštarauja Konstitucijai.

Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / Scanpix nuotr.

„Šiuo sprendimu Ukrainos Konstitucinis Teismas pripažino atitinkančiu Ukrainos Konstituciją Ukrainos prezidento įsaką „Dėl Aukščiausiosios Rados įgaliojimų pirmalaikio nutraukimo ir neeilinių rinkimų paskyrimo“, – sakoma ketvirtadienio vakarą paskelbtame KT pranešime.

Naujasis prezidentas savo inauguracijos kalboje, gegužės 20-ąją pasakytoje iš Aukščiausiosios Rados tribūnos, pareiškė paleidžiantis parlamentą.

Kaip nurodė V. Zelenskis, pagrindinis Aukščiausiosios Rados paleidimo argumentas yra labai mažas piliečių pasitikėjimas šia institucija, o juridinis pagrindas yra – kad nuo 2016 metų parlamente nebuvo koalicijos.

Keliems politikos apžvalgininkams pareiškus, kad toks prezidento žingsnis prieštarauja Konstitucijai, keli parlamentarai kreipėsi į Konstitucinį Teismą, prašydami išaiškinimo.

Pirmalaikiai Ukrainos parlamento rinkimai vyks liepos 21 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų