Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos opozicijos lyderis V. Klyčko atšaukė savo kelionę į Paryžių

2013-12-11 16:53
BNS inf.
V. Skaraičio/BFL nuotr.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas (Loranas Fabiusas) trečiadienį paragino ukrainiečius susilaikyti ir pradėti dialogą, vienam iš Ukrainos opozicijos lyderių Vitalijui Klyčko dėl šalį drebinančių antivyriausybinių protestų atšaukus anksčiau planuotą savo vizitą į Prancūziją.

F.Fabiusas ir buvęs pasaulio bokso čempionas V.Klyčko turėjo susitikti trečiadienį vakare, tačiau jiedu kalbėjosi telefonu ir aptarė padėtį Ukrainoje ir „kaip taikiai išeiti iš šios krizės“, pranešė URM atstovas Romainas Nadalas (Romenas Nadalas).

Jis paaiškino, kad V.Klyčko buvo priverstas atšaukti savo vizitą „dėl politinės padėties Ukrainoje“.

Prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimas atsisakyti svarbios sutarties su ES ir policijos smurtas prieš protestuotojus nugramzdino šalį į giliausią politinę krizę nuo 2004 metų Oranžinės revoliucijos.

Šimtai specialios paskirties pajėgų pareigūnų ankstų trečiadienio rytą ėmėsi vaikyti Kijevo nepriklausomybės aikštę užėmusių protestuotojų, tačiau vėliau atsitraukė.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius patiria didėjantį tarptautinės bendruomenės spaudimą nutraukti susidorojimą su protestuotojais, kuriuos supykdė jo paskutinės minutės sprendimas nepasirašyti asociacijos sutarties su Europos Sąjunga (ES), tik dar labiau sustiprinti ryšius su Rusija.

Pasak R.Nadalo, F.Fabiusas pasisakė prieš „bet kokį jėgos panaudojimą“ šalyje ir pabrėžė pagarbos išraiškos laisvei būtinybę.

Prancūzijos ministras taip pat pabrėžė, kad labai svarbu pradėti „tikrą reformų procesą Ukrainoje“, sakė jo atstovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų