Ukrainos ortodoksų lyderis pirmojoje liturgijoje paragino šalį vienytis

  • Teksto dydis:

Ukrainos ortodoksų metropolitas Epifanijus sekmadienį paragino ukrainiečius burtis į naują bažnyčią ir melstis už taiką šalyje.

Praėjus dienai po to, kai Kijeve susirinkęs ortodoksų dvasininkų sinodas įkūrė Rusijai nebepavaldžią suvienytą Ukrainos Ortodoksų Bažnyčią, Epifanijus kreipėsi į Ukrainos dvasininkus, patarnavusius Rusijos bažnyčiai.

„Esame pasirengę priimti juos su broliška meile, tarpusavio pagarba ir pamiršti visus iki šiol susikaupusius vargus“, – sakė metropolitas.

Naujos bažnyčios sukūrimu siekiama suvienyti Ukrainos ortodoksus po vienu stogu.

Vis dėlto tai gali būti sudėtinga, nes Ukrainoje išlieka organizuota ortodoksų bendruomenė, lojali Maskvos patriarchatui.

Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos valdžia siekė vaizduoti Rusijos ortodoksų dvasininkus šalyje kaip Maskvos remiamų separatistų, kovojančių rytinėje Ukrainos dalyje, rėmėjus.

„Turime baigti Ukrainos ortodoksų vienijimąsi, (...) melstis už karo (rytuose) pabaigą ir tiesiog taiką Ukrainoje“, – kalbėjo Epifanijus.

Rusija smarkiai priešinosi Ukrainos Bažnyčios siekiui atsiskirti nuo Maskvos.

Ukrainos ortodoksai buvo pavaldūs Maskvai nuo XVII amžiaus.


Šiame straipsnyje: ortodoksaiUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausyk

klausyk portretas
ko jus kisates kur ne jusu reikals,priprate visiems vadovauti,nurodineti ,baigesi jusu norai,kiekviena tauta gyvena kaip nori,,putinukui baigiasi daug valdyste,

Sadonijus

Sadonijus portretas
Ne pirmas pumpuras nuo tikrosios ortodoksų bažnyčios Ukrainoje. Ir ši frakcija tapo nelegali ir nebekanoninė, galima sakyti, vieno nelabai protingo Kruvinojo Kunigaikščio politinė partija.

Klounai

Klounai portretas
SUSKALDĖ DABAR KVIEČIA VIENYTIS...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių