Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos parlamentas bus paleistas

2008-10-09 09:00
Ukrainos parlamentas bus paleistas
Ukrainos parlamentas bus paleistas / "Reuters" nuotr.

Kijevas nemato kitos išeities iš šalį apėmusios krizės, kaip skelbti pirmalaikius rinkimus. Tokį verdiktą išgirdo prezidentas Viktoras Juščenka, vakar susitikęs su visų parlamento frakcijų atstovais.

Šalies vadovas laukia, kol bus padarytos rinkimų įstatymų pataisos ir skirtos lėšos neeiliniams parlamento rinkimams. Tada pasirašys įsaką paleisti Radą ir paskelbti naujus parlamento rinkimus, pranešė Regionų partijos frakcijos vadovo pavaduotojas Oleksandras Jefremovas.

Ukrainos prezidentas gali paleisti Radą, nes nuo tada, kai subyrėjo vyriausybės koalicija parlamente, praėjo 30 dienų, o naujos daugumos deputatai taip ir nesudarė.
"Oranžinė" koalicija, į kurią įėjo ministrės pirmininkės Julijos Tymošenko blokas ir prezidentą remiantis susivienijimas "Mūsų Ukraina-Liaudies savigyna", iširo rugsėjį, partneriams nesutarus dėl prezidento įgaliojimų.

Tačiau ekspertai teigia, kad pagrindinė priežastis daugumai subyrėti buvo asmeninis V.Juščenkos ir J.Tymošenko konfliktas. Juodu pastaruoju metu be paliovos žeria vienas kitam sunkiausius kaltinimus.

Sociologiniai tyrimai rodo, kad dauguma Ukrainos piliečių nenori naujų parlamento rinkimų – jau trečių per pastaruosius trejus metus. Daugelis ekspertų tikina, kad neeiliniai rinkimai nepakeis jėgų santykio Ukrainos parlamente ir šalyje vėl įsivyraus politinis neaiškumas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų