Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos politikai susitiko su Kyjive viešinčia Kinijos delegacija

2024-03-08 11:10

Aukšti Ukrainos politikai ir pareigūnai susitikime su Kinijos specialiuoju pasiuntiniu Li Hui prašė paramos siekiant taikaus sprendimo Rusijos pradėtame kare. Susitikime su kinų delegacija Kyjive buvo kalbama apie prezidento Volodymyro Zelenskio taikos formulės įgyvendinimą ir Šveicarijoje planuojamą taikos viršūnių susitikimą, penktadienį pranešė Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas. V. Zelenskio planas, be kita ko, numato visišką rusų karių išvedimą iš visų okupuotų Ukrainos teritorijų.

Li Hui.
Li Hui. / Scanpix nuotr.

Pavasarį turinčio įvykti viršūnių susitikimo Šveicarijoje data kol kas neaiški. Rusija kritikuoja V. Zelenskio taikos formulę kaip atitolusią nuo realybės.

Kyjive taip pat buvo kalbama apie „galimybę gauti Kinijos paramą dėl prievartinės ukrainiečių vaikų deportacijos nutraukimo, apsikeitimo belaisviais, demilitarizacijos ir Zaporižios branduolinės elektrinės deokupacijos“, sakė A. Jermakas. Kinija laikoma artima Rusijos sąjungininke ir konflikte pabrėžia savo neutralumą. Pekinas pats yra pateikęs taikos planą, tačiau jis Kyjive sulaukė kritikos. Ukraina reikalauja, kad būtų įgyvendintas V. Zelenskio planas.

Kinų delegacija buvo informuota apie padėtį fronte, sakė A. Jermakas. Jai taip pat buvo parodytos raketos iš Šiaurės Korėjos, kurią paleido Rusija, nuolaužos.

Li Hui jau praėjusių metų gegužę lankėsi Ukrainoje.

Daugiau naujienų