Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos premjeras: šalis nepasirengusi įteisinti homoseksualių porų vedybų

2013-12-14 13:17
Reuters nuotr.

Ukrainos ministras pirmininkas Mykola Azarovas šeštadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga reikalauja įteisinti tos pačios lyties asmenų santuoką, priimti įstatymą dėl lytinių mažumų lygybės, tik tuomet būtų įvestas bevizis režimas kelionėms į ES.

„Opozicijos lyderiai seka pasakas, kad štai pasirašysim sutartį (Asociacijos) ir rytoj imsim be vizų važinėti po Europą, – sakė M.Azarovas dabartinės valdžios šalininkų mitinge Europos aikštėje Kijeve. – Nieko panašaus; mes dar turime patenkinti visą eilę sąlygų: įteisinti tos pačios lyties asmenų santuokas, priimti įstatymą apie seksualinių mažumų lygybę“.

Premjeras nurodė kad ukrainiečiai tam nepasiruošę, ir bažnyčia yra prieš tai; jis taip pat pažymėjo, kad Ukraina nepasirengusi ir biometrinių pasų įvedimui.

M.Azarovas paragino politikus sėsti prie derybų stalo, o mitingų dalyvis – grįžti į savo šeimas.

„Nereikia Ukrainai barikadų, jos silpnina šalį. Reikia suprasti, kad mūsų tikslai ir uždaviniai tie patys, o ginčytinus klausimus reikia spręsti prie derybų stalo. Nereikia atplėšti žmonių nuo darbo ir šeimos“, – kalbėjo premjeras ir dar pridūrė, kad kituose Ukraino regionuose nėra tokių mitingu, kaip Kijevo Euromaidanas; šalis dirbanti normaliu režimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų