Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos prezidentas prognozuoja sunkias derybas su Putinu

2014-10-11 12:56
AFP nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka prognozuoja, kad jo laukia sudėtingos derybos per ateinančią savaitę Milane vyksiantį jo susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Po šešių dienų Milane įvyks mano susitikimas su Rusijos Federacijos prezidentu Vladimiru Vladimirovičiumi Putinu. Kartu su Europos šalių lyderiais: Vokietijos kanclere, Italijos premjeru, Didžiosios Britanijos premjeru, Europos Sąjungos lyderiais. Žinote, nesitikiu, kad tos derybos bus lengvos ... Turiu didžiulę sudėtingiausių diplomatinių derybų patirtį. Tačiau aš optimistas“, – P.Porošenka pareiškė šeštadienį sakydamas kalbą Ukrainos šiaurės rytiniame Charkovo mieste.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad pagaliau bus įgyvendinti visi punktai, numatyti paliaubų sutartyje su Maskva ir rytų Ukrainos prorusiškais separatistais.

Anksčiau P.Porošenko atstovas spaudai Sviatoslavas Ceholka sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad Ukrainos lyderiai pirmąkart buvo pakviesti į Azijos ir Europos forumo ASEM viršūnių susitikimą, kuris vyks Milane spalio 16-17 dienomis.

Pasak jo, to renginio kuluaruose bus surengti keli daugiašalio formato susitikimai.

Ukrainos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Valerijus Čalyj nurodė, kad galbūt bus surengtas vadinamojo Normandijos formato susitikimas, kuriame dalyvautų Ukraina, Rusija, Prancūzija ir Vokietija.

„Neatmetame, kad kitas susitikimas gali įvykti būtent „Normandijos formatu“ spalio 16-17 dienomis Milane“, – sakė jis.

Daugiau naujienų