Ukrainos prezidentas sako esąs pasirengęs susitikti su V. Putinu bet kurioje teritorijoje

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pareiškė, jog nori susitikti su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu, pabrėžęs, jog susitikimo vieta neturi reikšmės.

Prezidentą cituoja verslo dienraštis „Financial Times“.

„Ukrainos vadovas pasakė, kad nori surengti dvišalį susitikimą su V. Putinu“, – rašo laikraštis.

Duodamas interviu „Financial Times“ V. Zelenskis sakė, kad susitikimo vieta „jam nesvarbi“.

„Esmė – turinys“, – sakė Ukrainos vadovas.

Tačiau V. Zelenskis pabrėžė nesutiksiantis su V. Putino jam iškeltu reikalavimu pirmiausia surengti derybas „su Donbaso separatistų lyderiais“.

„Neketinu kalbėtis su teroristais, nematau tam jokių galimybių“, – sakė jis.

Balandžio 20 dieną V. Zelenskis pasiūlė V. Putinui surengti susitikimą bet kurioje Donbaso vietoje.

Vaizdo kreipimesi prezidentas sakė, kad balandžio 19 dieną per vadinamojo Normandijos ketverto politinių patarėjų posėdį buvo patektas pasiūlymas susitikti prie (konflikto šalių) sąlyčio linijos esamai situacijai nuodugniai aptarti.  

Balandžio 22 dieną V. Putinas sakė esąs pasiruošęs bet kuriuo metu Maskvoje susitikti su V. Zelenskiu aptarti dvišalių santykių.  

„Jei kalbama apie dvišalių santykių vystymą – prašau. Priimsime Ukrainos prezidentą Maskvoje bet kuriuo jam patogiu metu“, – sakė V. Putinas per susitikimą su darbo vizito į Maskvą atvykusiu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka.    

Tai jis pareiškė žurnalistų paprašytas pakomentuoti V. Zelenskio siūlymą susitikti Donbase.

Tąsyk V. Putinas sakė, kad jei V. Zelenskis nori aptarti Donbaso problemas, pirmiausia turėtų susitikti su prorusiškų separatistų kontroliuojamų Donecko ir Luhansko regionų lyderiais.

„Jei kalbama apie Donbaso problemų aptarimą, pirmiausia Ukrainos vadovybė turėtų susitikti su LLR ir DLR (separatistinių darinių – „Luhansko liaudies respublikos“ ir „Donecko liaudies respublikos“) vadovais ir tik po to svarstyti šias problemas su trečiųjų šalių, šiuo atveju – Rusijos, atstovais“, – kalbėjo V. Putinas.   

Anot jo, pastaruoju metu Ukrainos vadovybė atliko labai daug žingsnių, griaunančių dvišalius santykius. 

„Tai tiesiogiai susiję su virtine dvišalių santykių problemų. Tai susiję su požiūriu į Rusijos Stačiatikių Bažnyčia, bandymais ją griauti. Tai susiję su požiūriu į rusų kalbą ir rusakalbius Ukrainos piliečius, taip pat Rusijos piliečius, gyvenančius Ukrainoje“, – kalbėjo V. Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O KAS IŠLEIS ZELENSKĮ Į MASKVĄ?...

O KAS IŠLEIS ZELENSKĮ Į MASKVĄ?... portretas
Ukrainos nacionalistai ir šeimininkai iš už Atlanto abejoju, ar jam leis vykti į Maskvą. Jis, kaip visada, leptelėjo nepagalvojęs. Ne jis vadovauja Ukrainai, o Amerikos ambasada. Kaip jie ir Ukrainos nacionalistai nutars - taip ir bus.

Faktas

Faktas portretas
Klounas nori organizuoti eilinį šou. Tačiau klounui nieko nepavyks, protelio per mažai turi.

o kas tu toks esi xoxolu juokdary

o kas tu toks esi xoxolu juokdary  portretas
kad su tavim turetu kalbet Putinas ????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių