V. Zelenskis padėkojo G. Nausėdai: nuolat palaikome ryšį su ištikimais draugais

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu sekmadienį aptarė Vakarų skiriamą pagalbą Ukrainai ir sankcijas ją užpuolusiai Rusijai.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas taip pat aptarė planuojamą Kijevo ir Maskvos atstovų susitikimą, siekiant nutraukti karinius veiksmus Ukrainoje.

„Per kelias dienas mums pavyko suburti Vakarų pasaulį, kuris ėmėsi griežčiausių sankcijų prieš agresorių, kartu suteikė už laisvę kovojančiai Ukrainai finansinę ir karinę pagalbą. Šiandien turime žengti dar vieną žingsnį į priekį ir suteikti Ukrainai kandidatės į Europos Sąjungą statusą. Tam šiuo metu ir skiriu didžiausias pastangas, kalbėdamas su ES valstybių vadovais“, – sakė G. Nausėda.

Prezidentūros teigimu, V. Zelenskis padėkojo Lietuvai už diplomatinę, finansinę ir karinę pagalbą, kuri padeda kautis už valstybę ir laisvę.

Po pokalbio su G. Nausėda savo paskyroje „Twitteryje“ Ukrainos vadovas pabrėžė palaikantis „nuolatinį kontaktą su lojaliais draugais“.

„Kalbėjausi su G. Nausėda apie dabartinę karinę situaciją, tarptautines pastangas priversti agresorių taikai ir apie Ukrainos narystę ES. Ačiū, Gitanai, už jūsų nenutrūkstamą palaikymą!“ – rašo V. Zelenskis.

Kremlius ketvirtadienį įsakęs įsiveržti pajėgoms į Ukrainą, pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje.

Rusijos sausumos pajėgos veržiasi į Ukrainą iš šiaurės – per Baltarusiją, taip pat rytų ir pietų, bet sulaukia įnirtingo ukrainiečių pajėgų pasipriešinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių