Ukrainos prezidentas: Vatikanas galėtų būti tinkama vieta susitikti su V. Putinu

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį interviu Italijos laikraščiui „La Repubblica“ pareiškė svarstąs, kad Vatikanas galėtų būti tinkama vieta surengti tiesiogines derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Šventasis Sostas galėtų būti tobula vieta dialogui dėl taikos Donbase“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukrainos vadovas įsitikinęs, kad jo susitikimas su Rusijos prezidentu neabejotinai įvyks.

„Jis būtinas norint užbaigti karą Donbase ir taikos procesą“, – sakė prezidentas.

Pasak V. Zelenskio, Šventasis Sostas galėtų tarpininkauti derybose dėl Ukrainos ir Rusijos santykių bei konflikto Donbase. Prezidentas įsitikinęs, kad Vatikanas skiriasi nuo kitų pasaulinio masto veikėjų, nes jis turi moralinį autoritetą ir visada elgiasi nešališkai, nes neturi jokių karinių, politinių ir ekonominių interesų.

Ukrainos lyderis pripažino, kad jau seniai vyko tiesioginės derybos tarp Ukrainos ir Rusijos. „Štai dėl ko manau, kad turėtume pradėti nuo susitikimo vietoje, kuri simbolizuoja taiką ir dialogą“, – sakė V. Zelenskis.

Balandžio 20 d. Ukrainos prezidentas paragino V. Putiną susitikti Donbase. Tuo metu buvo smarkiai išaugusi dvišalė įtampa dėl Rusijos karių telkimo prie Ukrainos sienų ir Kryme bei suintensyvėjusių kovų Rytų Ukrainoje. Rusijos vadovas po kelių dienų atsakė, kad, jei kalbama apie problemas Donbase, tada Ukrainos vadovas pirmiausia turėtų susitikti su pasiskelbusių Donbaso respublikų vadovais. Nepaisant to, V. Putinas teigė esąs pasiruošęs priimti V. Zelenskį Maskvoje aptarti dvišalių santykių.

V. Zelenskis pirmadienį sakė, kad nurodė savo administracijos vadovui Andrejui Jermakui suorganizuoti susitikimą su V. Putinu.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peksovas trečiadienį savo ruožtu sakė, kad Rusija dar negavo oficialaus kvietimo. Atstovas taip pat pabrėžė, kad susitikime negali būti kalbama apie konfliktą Rytų Ukrainoje, nes Rusija nelaiko savęs konflikto šalimi.

Beveik septynerius metus Rytų Ukrainoje vyksta karas tarp prorusiškų separatistų ir Ukrainos karių. Donecko ir Luhansko regionų, esančių prie sienos su Rusija, dalis kontroliuoja Rusijai ištikimi separatistai. Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, separatistinis konfliktas pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tuoj

Tuoj portretas
Holivudo filmavimo aikšteleje.tikras klounas.salo chaholam

ZELENSKIS, KO GERO, APSIRŪKĘS...

ZELENSKIS, KO GERO, APSIRŪKĘS... portretas
Dabar, po tokio jo pareiškimo, sunku nuspręsti - ar tai jo, kaip klouno naujas scenarijus, ar jau apsirūkęs ir nesupranta pats apie ką eina kalba. Prie ko čia Vatikanas?!

???

??? portretas
Jie gali susitikti , kad ir Plundakuose, bet apie ką galima kalbėti su tuo politiniu kulverstuku?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių