Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos prezidentūra: diplomatinio sprendimo tikimybė didesnė nei karo

2022-02-06 14:41

Sekmadienį Ukrainos prezidentūra pareiškė, kad, nepaisant visko, tikimybė išspręsti augančią įtampą su Rusija diplomatinėmis priemonėmis išlieka didesnė nei puolimo galimybė.

Scanpix nuotr.

Toks pareiškimas padarytas, nuskambėjus JAV perspėjimams, kad Maskva ėmė dar intensyviau ruoštis invazijai į Ukrainą.

„Sąžiningai įvertinus situaciją, galima pasakyti, kad galimybė surasti diplomatinį deeskalacijos sprendimą vis dar išlieka gerokai didesnė nei tolesnės eskalacijos grėsmė“, – akcentavo prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychailas Podoljakas.

Patarėjas priminė, kad jau nuo praėjusių metų pavasario Rusija nuolat vykdo didelio masto karių rotaciją, manevrus ir ginkluotės dislokavimą palei Ukrainos sieną, siekdama „palaikyti nuolatinį didžiulį psichologinį spaudimą“.

„Mūsų žvalgybos pareigūnams ir ginkluotosioms pajėgoms tokie Rusijos veiksmai tikrai nėra netikėti“, – pridūrė jis.

M. Podoljakas pažymėjo, kad Ukrainą remiančios Vakarų valstybės „didelę dalį“ žvalgybinės informacijos apie Rusijos veiklą gauna iš Kijevo.

„Kiek ilgai tęsis tokie Rusijos veiksmai ir koks jų tikslas? Tiksliai atsakyti į šį klausimą gali tik Kremlius. Tiek Ukrainos, tiek ir mūsų partnerių užduotis – būti pasirengusiems bet kokiam scenarijui, o mes šią užduotį vykdome 100 proc.“, – pabrėžė prezidentūros atstovas.

JAV šį savaitgalį pareiškė, kad jos turimi žvalgybos duomenys rodo, jog Maskva ėmė dar stipriau rengtis galimai plataus masto invazijai ir yra jau sutelkusi 70 proc. pajėgų, kurių reikėtų tokiam puolimui įvykdyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų