Ukrainos užsienio reikalų ministras kritikuoja Miunchene pasiūlytą saugumo planą

Prieš Miuncheno saugumo konferenciją paskelbtame dokumente „12 žingsnių dėl saugumo Ukrainoje ir euroatlantiniame regione stiprinimo“ neatsižvelgiama į tarptautinę teisę, pagal kurią Rusijos reikalaujama pasitraukti iš Ukrainos teritorijos, pareiškė ukrainiečių užsienio reikalų ministras Vadymas Prystaika.

„Pastangų, taip pat ir Ukrainos, dėka [„12 žingsnių“ planas] buvo pašalintas, paskui jis sugrįžo į vokiškąją versiją ir panašiai, būtent tam, kad kuo daugiau žmonių būtų supažindinta su šiuo „intelektualiniu produktu“. Mes tikrai galvojame, kad šiuo „produktu“ neatsižvelgiama į daug ką, kas yra tikrovėje. Juo neatsižvelgiama į tą plėtotę, kuri įmanoma, kaip save mato Ukraina. Tikrai neatsižvelgiama į tarptautinę teisę, kuri reikalauja Rusijos paprasčiausiai palikti Ukrainos teritoriją“, – per Ukrainos televizijos ICTV laidą „Svoboda slova“ sakė V. Prystaika.

Be to, ministras pakomentavo paskutinį dokumento punktą, kuriame sakoma, kad Ukraina turi pradėti savo tapatybės paieškas.

„Labai ačiū. Mes, esu tikras, išsiaiškinsime, reikia mums tai daryti, ar ne“, – pažymėjo jis.

Kaip pranešta, Europos, Rusijos ir Ukrainos ekspertų grupė parengė pasiūlymus dėl Ukrainos ir Rusijos konflikto išsprendimo – „12 žingsnių dėl saugumo Ukrainoje ir euroatlantiniame regione stiprinimo“.

Miuncheno saugumo konferencijos interneto svetainėje paskelbtas dokumentas buvo parengtas dalyvaujant konferencijos organizatoriui Wolfgangui Ischingeriui (Volfgangui Išingeriui), strateginių studijų centro „European Leadership Network“ (ELN) ekspertams, strateginių studijų centrui „Rusijos tarptautinių reikalų taryba“ (RSMD)  ir ne pelno organizacijai „Nuclear Threat Initiative“.

JAV diplomatų ir ekspertų grupė kritikavo šiuos pasiūlymus ir pažymėjo, kad kai kurie jų primena Rusijos keliamas idėjas. Ukrainos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad dokumento tezės neatitinka Kijevo oficialios pozicijos.

Vėliau ataskaitos tekstas buvo pašalintas iš Miuncheno saugumo konferencijos interneto svetainės, bet po kurio laiko vėl ten pasirodė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Moraliai ir materialiai žlugęs jankių sklypas baigia išparceliuoti valstybinį turtą, žmonės bėga kaip kas sugeba, virš 4 milijonų pasitraukė uždarbiauti į RU, dar tiek pat į PL ir LT bei kitas ES valstybes. Jaunimas dezertyruoja kad nereikėtų kariauti oligarchų karuose, viskas išvogta ir praskolinta. Kad kažkaip nukreipti dėmesį ir bandyti iškaulyti naujųb paskolų sistemingai šūkaujamą esą rusai puola, nors per tiek metų jokių įrodymų nepateikta. Salo ukrainė.

Kijevas kalba ,kad Kijevo dokumento tezes

Kijevas kalba  ,kad Kijevo dokumento tezes portretas
neatitinka Kijevo oficialios pozicijos, JAV diplomatu grupe kritikuoja ju pasiulymus , europa pataria ukrainieciams pradet savo tapatybes pajieskas ......xoxolu banderos -bludina po durnyno palatas paloviuose ieskodami savo tapatybes .. debilizmas ir durniu laivo vairuojamas girtu , narkomanu ,iskrypeliu besiblaskymas ,vandenyne ...lygiai taip pat kaip 30 metu lietuvoj --kol galutinai nenuskes...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių