Uzbekijoje sulaikyti Turkijos „perversmo organizatoriai“

Turkija sulaikė ir iš Uzbekijos susigrąžino du įtariamuosius, dalyvavusius judėjime, kaltinamame dėl 2016 metų nepavykusio bandymo nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną), pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Sulaikytieji, įvardinti kaip Gurbuzas Sevilay (Giurbiuzas Sevilajus) ir Tameras Avci (Tameras Avdži), buvo sugrąžinti į Turkiją per slaptą Nacionalinės žvalgybos organizacijos (MIT) misiją, pranešė Anatolijos naujienų agentūra.

Kokį vaidmenį šioje MIT operacijoje atliko Uzbekijos vyriausybė ar saugumo tarnybos, pranešimuose nenurodoma.

Abu suimtieji yra kaltinami priklausę JAV gyvenančio pamokslininko Fethullah Guleno (Fetchulos Giuleno), kurį Ankara laiko 2016 metų karinio perversmo sumanytoju, judėjimui.

Gynybos pramonėje dirbantis G. Sevilay taip pat yra kaltinamas neteisėtai perėjęs sieną į Siriją ir susiekęs su kurdų kovotojais jų būstinėje, sakoma pranešime.

Turkijos žvalgybos agentūra yra parskraidinusi keletą įtariamų F. Guleno grupės narių iš užsienio šalių, įskaitant Gabono valstybę Afrikoje ir Kosovą Balkanuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tas muslimas fasisto draugas.

Anonimas

Anonimas portretas
JAV - teroristinė valstybė.

IR VĖL ORGANIZATORIUS - JAV BANDITAI

IR VĖL ORGANIZATORIUS - JAV BANDITAI portretas
Kaip tik tuo metu Amerikos ir Turkijos santykiai, akivaizdžiai, buvo pašliję. Kaip ant delno JAV banditų darbai pagal vieną scenarijų. Galima tik pasidžiaugti, kad jie jau pradėjo springti ir jų metodai išryškinti. Tai parodė paskutiniai Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos variantai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių