Pereiti į pagrindinį turinį

Užsienio reikalų sekretorius: Britanija neprisidės prie aviacijos smūgių Sirijoje

2014-09-11 15:57
BNS inf.
Philipas Hammondas
Philipas Hammondas / AFP nuotr.

 Didžioji Britanija neprisijungs prie Jungtinių Valstijų aviacijos smūgių prieš „Islamo valstybės“ džihadistus Sirijoje, ketvirtadienį pareiškė britų užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas (Filipas Hamondas), neatmesdamas dalyvavimo panašioje operacijoje Irake galimybės.

„Leiskite aiškiai pasakyti, kad Britanija nedalyvaus jokiuose aviacijos smūgiuose Sirijoje“, – sakė jis Berlyne.

„Mes jau pernai tai aptarėme mūsų parlamente ir nekeisime šio savo požiūrio“, – paaiškino jis.

Kalbėdamas apie platesnio masto JAV karinę kampaniją prieš „Islamo valstybės“ kovotojus jų užimtuose Sirijos ir Irako rajonuose, Ph.Hammondas sakė: „Mes aiškiai sakome, kad tam tikru būdu prisidėsime“.

Pasak sekretoriaus, džihadistai „siekia sukurti vientisą organizmą, kuris driektųsi per Sirijos ir Irako sieną, bet Sirija ir Irakas yra labai skirtingi teisinės aplinkos atžvilgiu ir tinkamumo kariniams veiksmams požiūriu“.

„Mes labai atidžiai vakar klausėmės, ką pasakė JAV prezidentas. Mes visiškai palaikome Jungtinių Valstijų požiūrį dėl tarptautinės ir regioninės pagalbos Irako vyriausybei koalicijos kūrimo“, – sakė jis.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo Vokietijos diplomatijos vadovas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris), Ph.Hammondas sakė: „Turime mesti iššūkį supratimui, kad ISIL (Irako ir Levanto islamo valstybė) yra nesustabdoma“.

„Mes turime nustumti juos atgal. Mes turime mesti iššūkį jų legitimumui radikalių musulmonų akyse ir tas procesas jau prasidėjo – daugelis Islamo teologų pasisako prieš jų išpažįstamą ideologiją“, – kalbėjo britų užsienio reikalų sekretorius.

„Ir mes turime mesti jiems karinį iššūkį. Ir kaip jau sakiau anksčiau, mes labai atidžiai peržiūrėsime JAV vadovaujamą planą ir pažiūrėsime, kaip JK (Jungtinė Karalystė) gali geriausiai prisidėti prie šio plano, kol kas nieko neatmesdami šioje stadijoje“, – patikino Ph.Hammondas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų