V. Babarykos štabas pateikė skundus Baltarusijos CRK ir Aukščiausiajam Teismui

Kandidatu neužregistruoto pretendento į Baltarusijos prezidento postą Viktoro Babarykos štabo atstovai trečiadienį pateikė skundus šalies Centrinei rinkimų komisijai ir Aukščiausiajam Teismui.

„Centrinėje rinkimų komisijoje iš jų viską priėmė ir priėmė labai mandagiai. Ačiū tiems baltarusiams, kurie atėjo. Jie turi tokią teisę“, – sakė štabo atstovė Marija Kolesnikova. Ją cituoja naujienų portalas tut.by.

Pasak M. Kolesnikovos, štabo teisininkas Maksimas Znakas taip pat pateikė skundą Aukščiausiajam Teismui.

V. Babarykos štabo spaudos tarnyba patvirtino, kad „skundas [Aukščiausiajam Teismui] tik ką pateiktas“.

Tuo metu prie CRK pastato visą dieną rinkosi žmonės, atėję paduoti skundą dėl atsisakymo registruoti V. Babaryką ir Valerijų Cepkalą kandidatais prezidento rinkimuose.

Anksčiau V. Babarykos štabas paragino savo šalininkus teikti skundus CRK.

„Štabas imasi veiksmų, kad apskųstų priimtą sprendimą [neregistruoti V. Babarykos] ir užtikrintų teisingus rinkimus“, – sakoma štabo pareiškime.

„Mes įsitikinę, kad šis sprendimas neturi nieko bendra su teisingais rinkimais, su rinkimų kodekso laikymusi, su lygiomis teisėmis dalyvauti rinkimuose, su pagarba Baltarusijos piliečių rinkimų teisei. Tačiau veiksmų gali imtis ir kiekvienas pilietis: mums reikia teisingų rinkimų ir mums reikia milijono skundų“, – sakoma V. Babarykos štabo pareiškime.

Baltarusijos centrinė rinkimų komisija antradienį vykusiame posėdyje atsisakė registruoti buvusio banko „Belgazprombank“ vadovo V. Babarykos ir buvusio aukštųjų technologijų parko vadovo V. Cepkalos kandidatūras.

Antradienio vakarą Minske įvyko nesankcionuotos neregistruotų pretendentų palaikymo akcijos, per kurias buvo sulaikyta daugiau nei 250 žmonių.

Baltarusijos prezidento rinkimai numatyti rugpjūčio 9 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių