Pereiti į pagrindinį turinį

V. Janukovyčius ragina ES bendrai parengti ekonominės pagalbos Ukrainai programą

2013-11-29 12:32
BNS inf.
A.Ufarto/BFL nuotr.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius paragino Europos Sąjungą (ES) bendromis jėgomis parengti ekonominės pagalbos jo šaliai programą.

„Šiandien Ukraina, taip pat ir dėl naujų prekybinių bei ekonominių aplinkybių, turi ruoštis ne tik savailaikiam Asociacijos sutarties įgyvendinimui, bet ir neigiamų pradinio laikotarpio pasekmių, kurias neabejotinai pajus labiausiai pažeidžiami visuomenės sluoksniai, mažinimui“, – sakė prezidentas, penktadienį kreipdamasis į Rytų partnerystės viršūnių susitikimo Vilniuje dalyvius.

„Tai reikalauja mūsų bendro darbo rengiant ekonominės pagalbos Ukrainai programą, kuri leis mums pasiruošti sutarties pasirašymui. Mūsų nuomone, tokia programa turi būti bendrų ES ir Ukrainos pastangų rezultatas“, – sakė V.Janukovyčius, kurį citavo prezidento spaudos tarnyba.

Europinis pasirinkimas tebėra šalies strateginė kryptis tolesnei civilizuotai jos raidai, šalies vietos ir vaidmens šiuolaikiniame konkurencingame pasaulyje stiprinimui, pabrėžė jis.

„Priverstinė pauzė Asociacijos sutarties sudarymo procese nereiškia Ukrainai būtinų eurointegracinių reformų pabaigos“, – sakė prezidentas.

Pasak V.Janukovyčiaus, Ukraina į Asociacijos sutartį žiūri kaip į detalų kompleksinės šalies modernizacijos pagal europines vertybes ir standartus planą.

„Esame pasiryžę atkakliai tęsti šį darbą“, – pabrėžė prezidentas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų