V. Putinas atšaukė paradą, bet giriasi: Rusija nenugalima, kai ji vieninga

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį paragino šalies žmones būti vieningus, šaliai minint pergalės prieš nacistinę Vokietiją 75-ąsias metines dėl koronaviruso pandemijos įvesto karantino sąlygomis.

„Mus vienija bendra atmintis ir bendros viltys, bendri siekiai, mūsų atsakomybė už dabartį ir ateitį. Žinome ir tvirtai tikime, kad mes – neįveikiami, kai esame kartu“, – V. Putinas pareiškė sakydamas televizijos transliuotą kalbą, kai dėl koronaviruso teko atšaukti planus surengti tradicinį didžiulį Pergalės dienos paradą Maskvos Raudonojoje aikštėje.

V. Putinas savo kalboje koronaviruso visiškai nepaminėjo, nors Rusija dabar yra penkta pasaulyje pagal patvirtintų infekcijos COVID-19 atvejų skaičių. Šeštadienį buvo paskelbta, kad patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo iki 198 676, iš jų 10 817 buvo užregistruota per pastarąją parą.

Žinome ir tvirtai tikime, kad mes – neįveikiami, kai esame kartu.

Tačiau dalyje jo kalbos galima įžvelgti užuominų apie sunkumus, Rusijos žmonių patiriamus dėl pandemijos.

„Mūsų veteranai kovojo už gyvybę, prieš mirtį. Ir visuomet lygiuosime į jų susitelkimą ir ištvermę“, – kalbėjo V. Putinas.

Iš pradžių Kremlius planavo surengti 1,5 val. trukmės paradą, per kurį turėjo pasirodyti 15 tūkst. karių, istorinės karinės mašinos ir naujausios raketų sistemos, stebint karo veteranams ir pasaulio lyderiams, įskaitant Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną (Emaniuelį Makroną).

Šis renginys turėjo pabrėžti Rusijos, kaip Sovietų Sąjungos pasiekimų paveldėtojos, įvaizdį ir Maskvos peršamą istorijos interpretaciją, kad sovietų indėlis į pergalę prieš nacizmą buvo didžiausias, nes šalis prarado milijonus žmonių gyvybių.

Karinės technikos demonstracija taip pat turėjo pabrėžti Rusijos vaidmenį pasaulio arenoje, pavyzdžiui, sprendžiant dabartinius konfliktus, įskaitant karą Sirijoje, nors tarptautinė bendruomenė atsisako pripažinti Maskvos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo aneksiją.

Tačiau Europoje išplitus koronavirusui V. Putinas balandžio viduryje galiausiai nusprendė paradą atidėti.

V. Putinas šeštadienį padėjo gėlių prie amžinosios ugnies Nežinomo kario kapo memoriale prie Kremliaus sienų ir pasakė iškilmingą kalbą, pabrėždamas Sovietų Sąjungos sudėtas aukas per konfliktą, kurį rusai vadina Didžiuoju Tėvynės karu.

Prezidentas, baigęs kalbą, pagerbė karo aukas tylos minute. Per ceremoniją taip pat žygiavo garbės kuopos nariai, bet Rusijos televizija taip pat parodė šalimais esančią tuščią Raudonąją aikštę.

Vėliau virš sostinės praskrido dešimtus karinių sraigtasparnių, bombonešių ir naikintuvų. Tai buvo vienintelis karinės galios demonstravimas Maskvoje, minint šių metų Pergalės dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai Mortai

Tai Mortai portretas
Nausėda puikus prezidentas,tau iki jo tau kaip iki m ėnulio,tai ko negyveni huilstane,o karksi kaip gaigys arba višta.Tavo mastysena kaip tasvenstito.

KAUNAS

KAUNAS portretas
Idomu kas ruošiasi pulti ubagyną,tik jūs nieko nepuldinėkit,nes jūs visai neidomus,degradavusi šalis ,o pučiasi kaip kalakutas.o kur Šiaurės korėjos Unas.,su kariuomenę.

Kažkas panašaus

Kažkas panašaus portretas
Giriasi, kaip tas zuikis puikis: lapai sušlamėjo - kiškis į krūmus nudulkėjo...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių