V. Putinas ir E. Macronas aptarė būsimą lyderių susitikimą dėl Kalnų Karabacho

Rusijos ir Prancūzijos prezidentai Vladimiras Putinas ir Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) telefonu aptarė sausio 11-ąją Maskvoje įvyksiantį trišalį Rusijos, Armėnijos ir Azerbaidžano lyderių susitikimą dėl Kalnų Karabacho, sekmadienį pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

„Pagal ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) Minsko grupės pirmininkų veiksmų koordinavimo gaires Vladimiras Putinas telefonu pasikalbėjo su Prancūzijos Respublikos prezidentu Emmanueliu Macronu ir aptarė kai kuriuos klausimus, susijusius su sausio 11 dieną Maskvoje įvyksiančiu trišaliu Rusijos, Azerbaidžano ir Armėnijos lyderių susitikimu“, – sakoma pranešime.

„Atsižvelgiant į bendro 2020 metų lapkričio 9 dienos pareiškimo tolesnį įgyvendinimą ir padėties dėl Kalnų Karabacho stabilizaciją pažymėta, kad pirmiausiai per šį susitikimą ketinama aptarti tolesnius žingsnius dėl taikaus gyvenimo regione“, – sakoma Kremliaus pranešime.

„Prancūzijos prezidentas išreiškė pritarimą Rusijos pastangoms padėti sureguliuoti Kalnų Karabacho (klausimą). Akcentuota skubios humanitarinės pagalbos nuo kovos veiksmų nukentėjusiems gyventojams svarba, taip pat ir per profilines tarptautines organizacijas“, – sakoma pranešime.

Kremlius taip pat pažymėjo, kad telefoninio pokalbio metu V. Putinas ir E. Macronas pasveikino vienas kitą su Kalėdomis ir Naujaisiais metais.

„Sutarta tęsti kontaktus įvairiais lygiais“, – sakoma Rusijos prezidento spaudos tarnybos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių