V. Putinas kaltina Vakarus norint „supančioti“ Rusiją

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paragino vidaus žvalgybos agentūrą saugoti nuo Vakarų bandymų „supančioti“ šalį, Europos Sąjungai susitarus dėl naujų sankcijų Maskvai.

Rusijos ir Vakarų santykiai pasiekė savo žemiausią lygį nuo Šaltojo karo laikų, pastaruoju metu ES ir Jungtinėms Valstijoms nusprendus taikyti naujas baudžiamąsias priemonės dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimo.

Kreipdamasis į Federalinę saugumo tarnybą (FSB) savo metinėje kalboje V. Putinas sakė, kad Vakarai „bando supančioti mus ekonominėmis ir kitokiomis sankcijomis“.

„Mes susiduriame vadinamąja Rusijos sutramdymo politika“, – sakė jis.

„Tai susiję ne su konkurencija,.. o su nuolatiniu ir labai agresyviu veikimo būdu, kuriuo siekiama sužlugdyti mūsų plėtrą, ją sulėtinti, sukurti problemų prie mūsų sienų“, – pridūrė V. Putinas.

Pasak Rusijos vadovo, Vakarai imasi įvairių priemonių „nuo arsenalo iki specialiųjų tarnybų“.

Tokiomis pastangomis siekiama „išprovokuoti nestabilumą šalies viduje, paplauti vertybes, vienijančias Rusijos žmones, ir galiausiai nualinti Rusiją ir ją kontroliuoti iš išorės“, sakė jis.

Anksčiau šį mėnesį V. Putinas apkaltino Vakarus naudojantis A. Navalnu – kurį, pasak jo, remia JAV saugumo tarnybos – tam, kad „sutramdytų“ Rusiją. Šis terminas būdavo vartojamas apibūdinti JAV strategiją Sovietų Sąjungos atžvilgiu Šaltojo karo metais.

Trečiadienį Rusijos lyderis paragino FSB Vakarų keliamą grėsmę padaryti šių metų savo darbo prioritetu, iškeliant jį šalia terorizmo prevencijos.

„Bet kokių bandymų uzurpuoti Rusijos žmonių teisę patiems priimti sprendimus dėl jų ateities nuslopinimas turėtų būti taip pat jūsų dėmesio lauke“, – sakė jis.

Anksčiau trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas kalbėdamas Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryboje kaltino Vakarus neatsisakant Maskvai įvestų sankcijų, nepaisant pandemijos sukelto pasaulinio ekonomikos nuosmukio.

Šią savaitę ES sutarė dėl naujų sankcijų prieš keturis Rusijos pareigūnus dėl A. Navalno įkalinimo.

ES jau anksčiau ne vieną kartą skelbė Rusijai sankcijas dėl 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos ir karo Rytų Ukrainoje kurstymo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa   portretas
PUTINAS PASAULIO PREZIDENTAS

onute TO Feldhausen

onute  TO Feldhausen portretas
Tu grynas idijotas ir tikriausei gėjus Ka pakeisi savo lojimu rusija galingiausia pasaulyje valstybė ir tavo vapalionės O

Poligrafas

Poligrafas portretas
... laaa la laaa la la...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių