V. Putinas nurodė „Gazprom“ lapkritį padidinti dujų tiekimą Europos Sąjungai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį nurodė energetikos milžinei „Gazprom“ ateinantį mėnesį padidinti gamtinių dujų tiekimą Vokietijai ir Austrijai, kai tik bus sukauptas pačiai Rusijai reikalingas atsargų kiekis.

Švelninant dėl COVID-19 pandemijos įvestus suvaržymus Europos ekonomikos vėl pradėjo didinti apsukas, o išaugus paklausai dujų kainos pastarosiomis savaitėmis pasiekė rekordines aukštumas. Padėtį dar labiau blogino sumažėjus atsinaujinančių šaltinių energijos gamyba, tačiau kai kurie kaltino Maskvą energijos krizę sąmoningai aštrinant.

V. Putinas trečiadienį nurodė „Gazprom“ vadovui Aleksejui Mileriui iki lapkričio 8 dienos baigti pildyti Rusijos dujų saugyklas ir tuomet „pradėti laipsniškai didinti dujų kiekį jūsų požeminėse saugyklose Europoje – Austrijoje ir Vokietijoje“.

Per televizijos parodytą susitikimą su energetikos sektoriaus pareigūnais V. Putinas sakė, kad šis grafikas leistų „Gazprom“ „išpildyti sutartimis numatytus įsipareigojimus aprūpinti partnerius Europoje dujomis rudens ir žiemos laikotarpiu“.

Rusijos lyderis pridūrė, kad toks žingsnis sukurtų „palankesnę padėtį visos Europos energijos rinkoje“.

Kritikai Vakarų šalių sostinėse kaltino Maskvą sąmoningai nedidinant energijos išteklių tiekimo ir stengiantis dirbtinai išpūsti kainas, kad padidintų spaudimą Europai sudaryti ilgalaikių tiekimo sutarčių, taip pat išduoti sertifikatus neseniai užbaigtam statyti kontroversiškam dujotiekiui „Nord Stream 2“.

Kremlius anksčiau trečiadienį nurodė, kad derybos dėl dujų kainų su proeuropietiškos Moldovos vyriausybe yra „išskirtinai komercinės“, ir neigė, kad daromas koks nors politinis spaudimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

EUROVASALAI PASIRYŽĘ NUSIŠALDYT SAU AUSIS KAD TIK PINDOSAI

EUROVASALAI PASIRYŽĘ NUSIŠALDYT SAU AUSIS KAD TIK PINDOSAI  portretas
Liktų patenkinti.

Purmaliai

Purmaliai portretas
Geriau pasmaukyk anoniste !

Anonimas

Anonimas portretas
Na ir durnius. Duos dujų, o tie jam vėl šiks ant akių. Geriau kaip tik prisuktų dar labiau. Mit dem kalten Arsch vokiečiai būtų kur kas mandagesni.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių