Pereiti į pagrindinį turinį

V. Putinas nurodė skirti išmokas okupuotų Ukrainos teritorijų gyventojams

2022-08-25 09:49

Praėjus šešiems mėnesiams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė skirti pinigines išmokas žmonėms okupuotose teritorijose. Okupuotose Rytų Ukrainos srityse Donecke, Luhanske ir Charkive, taip pat Zaporižioje ir Chersone šalies pietuose 6-18 metų amžiaus vaikus auginantiems tėvams bus išmokėta vienkartinė parama – 10 000 rublių (beveik 170 eurų), sakoma Kremliaus pranešime.

Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Scanpix nuotr.

Maskva vis kritikuojama, kad, pavyzdžiui, pinigais, o taip pat dalydama rusiškus pasus, nori susaistyti ukrainiečius su Rusija. Atitinkamas V. Putino dekretas pasirašytas trečiadienį, kai Ukraina minėjo Nepriklausomybės dieną.

Rusų pajėgos vasario 24 dieną įžengė į Ukrainą. Oficialus Maskvos karo tikslas yra tariamas Donecko ir Luhansko „išlaisvinimas“ iš ukrainiečių nacionalistų. Tačiau tarptautiniai stebėtojai tai vadina tik dingstimi - juo labiau kad Rusija jau yra užėmusi ir dalį kitų Ukrainos teritorijų.

Užimtuose Chersono ir Zaporižios sričių regionuose, kuriuos Maskva, jos pačios teigimu, esą užkariavo tik kaip savotišką buferinę zoną Doneckui ir Luhanskui apsaugoti, jau dalijami rusiški pasai ir kaip valiuta įvestas rusiškas rublis. Be to, Maskva ten paskyrė Kremliui lojalias karines administracijas.

Daugiau naujienų