Pereiti į pagrindinį turinį

V. Putinas paragino naująjį JAV ambasadorių nesikišti į Rusijos reikalus

2014-11-19 16:11
BNS inf.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Scanpix nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paragino naująjį Vašingtono pasiuntinį nesikišti į Rusijos vidaus reikalus, priimdamas skiriamuosius raštus iš JAV ambasadoriaus Johno Teffto (Džono Tefto) tuo metu, kai įtampa tarp abiejų šalių yra smarkiai padidėjusi.

„Esame pasiruošę praktiniam bendradarbiavimui su partneriais amerikiečiais įvairiausiomis kryptimis – vadovaujantis pagarbos vieni kitų interesams, lygiateisiškumo ir nesikišimo į vidaus reikalus principais“, – pareiškė V.Putinas.

Tokį požiūrį jis paviešino Kremliuje per diplomatinę ceremoniją, kai J.Tefftas įteikė skiriamuosius raštus kartu su kelių kitų šalių, tarp jų Šiaurės Korėjos, pasiuntiniais.

JAV ir Rusijos santykiai šiuo metu yra labai įtempti, ypač dėl nesutarimų, susijusių su krize Ukrainoje.

J.Tefftas, žinomas dėl savo palaikymo provakarietiškiems buvusių Sovietų Sąjungos respublikų siekiams, pakeitė ambasadorių Michaelą McFaulą (Maiklą Makfolą), kuris netikėtai atsistatydino iš šio posto vasarį, dirbęs Maskvoje vos dvejus metus.

2009–2013 metais J.Tefftas dirbo JAV ambasadoriumi Ukrainoje, taip pat buvo Vašingtono atstovas Gruzijoje per Tbilisio penkių dienų karą su Rusija 2008 metais.

Jo pirmtakas M.McFaulas, kuris yra Stanfordo universiteto profesorius, neretai liedavo įniršį dėl Rusijos politikos savo žinutėse socialiniame tinkle „Twitter“ arba per susitikimus su Rusijos opozicijos aktyvistais.

Antradienį per susitikimą su savo šalininkais V.Putinas tvirtino, kad Jungtinės Valstijos nori priversti Rusiją nusilenkti jų valiai, bet tos pastangos niekada nepasiseks.

„Jie mus nori ne pažeminti – jie nori mus palenkti. Jie nori spręsti savo problemas mūsų sąskaita; nori, kad taptume priklausomi nuo jų įtakos, – teigė Rusijos lyderis. – Niekam niekad istorijoje santykiuose su Rusija tai nepavykdavo ir nepavyks“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų