V. Putinas paragino pasaulį kovoti su teroru

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį, jo šaliai minint pergalės Antrajame pasauliniame kare 72-ąsias metines, perspėjo, kad Maskva pajėgi atremti bet kokius agresorius, bet paragino pasaulį susivienyti kovai su terorizmu.

Minint 1945 metais iškovotą pergalę prieš nacistinę Vokietiją Maskvos Raudonojoje aikštėje buvo surengtas tradicinis pompastiškas paradas. Per aikštę žygiavo kariai, tarp jų vilkintys karo laikų uniformas, riedėjo istorinė ir šiuolaikinė karinė technika.

Tačiau dėl nepalankių orų virš sostinės nepraskrido karinių orlaivių rikiuotės.

"Pasibaigusio karo pamokos ragina mus būti budrius, o Rusijos ginkluotosios pajėgos pajėgios atremti bet kokią potencialią agresiją", - kreipdamasis į parado dalyvius sakė V.Putinas.

"Mūsų dienomis pats gyvenimas reikalauja didinti mūsų gynybos potencialą, bet veiksmingai kovai su terorizmu, ekstremizmu, neonacizmu ir kitomis grėsmėmis būtina tarptautinės bendruomenės jėgų konsolidacija, - pridūrė jis. - Esame atviri tokiam bendradarbiavimui."

Kremliaus vadovas tvirtino, kad Rusija "visada bus su tais, kas renkasi lygiavertę partnerystę, atmeta karus kaip prieštaraujančius žmogaus gyvenimo ir prigimties esmei".

Vadovaujant V.Putinui Sovietų Sąjungos Antrajame pasauliniame kare sudėtų didžiulių aukų atminimas tapo vienu svarbiausių visuomenę vienijančių veiksnių, o vyriausybė atkakliai stengėsi jį sustiprinti, kontroliuodama istorijos naratyvą.

"Šios baisingos tragedijos nepavyko išvengti visų pirma dėl nuolaidžiavimo nusikalstamai rasinio pranašumo ideologijai, dėl pasaulio galingųjų valstybių nevieningumo", - sakė V.Putinas.

"Tačiau nėra, nebuvo ir nebus jėgos, galinčios nugalėti mūsų liaudį. Ji stovėjo žūtbūtinėje kovoje, gindama gimtąjį kraštą, - pabrėžė jis. - Niekada neužmiršime, kad Europos laisvė ir ilgai laukta taika planetoje buvo iškovota būtent mūsų tėvų, senelių ir prosenelių."

Pergalės dienos paradas V.Putinui taip pat tampa svarbia proga pademonstruoti Rusijos karinę galią. Pastaruoju metu Maskva skyrė daugybę išteklių savo ginkluotosioms pajėgoms modernizuoti ir sustiprinti.

Kariniai paradai buvo surengti daugelyje Rusijos miestų, taip pat Hmeimimo oro pajėgų bazėje Sirijoje, kur dislokuoti rusų kariai.

Rusija ragino Vakarų valstybes prisidėti prie jos pajėgų Sirijoje kovos su "terorizmu", tačiau sulaukė aštrios kritikos dėl pagalbos savo sąjungininkui - Damasko režimo lyderiui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui).

Rusijai aneksavus Ukrainai priklausantį Krymą ir palaikant Rytų Ukrainoje veikiančius promaskvietiškus separatistus Vakarų šalių santykiai su Maskva pablogėjo labiausiai nuo Šaltojo karo.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasterorasMaskva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktor

Viktor portretas
Kremliovskije fasisti s Putlerom - glavnije terroristi. Rossija finansirujet Afganskij Taliban, Palestinskij Hammas ......

Opa!

Opa! portretas
demokratai!ko trinat balsavimo skaicius?

tomas

tomas portretas
Aršiausias terorizmo židinys yra Kremliuje. Atsiliepdamas į raginimą siūlau Putinui gerai apsisukti su šluota Kremliuje ir kova su terorizmu bus baigta amžiams.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių